DECRET 135/2007, de 19 de juny, de modificació del Decret 135/2003, de 10 de juny, sobre normes reguladores de les eleccions dels representants del cos de mossos d'esquadra al Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra i designació d'organitzacions sindicals representatives.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

135/2007, de 19 de juny, de modificació del Decret 135/2003, de 10 de juny, sobre normes reguladores de les eleccions dels representants del cos de mossos d'esquadra al Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra i designació d'organitzacions sindicals representatives.

La Llei 10/1994, d'11 de juliol, de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra, regula a la secció 2 del capítol 1 del títol 3 el Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra com a òrgan de representació paritària de l'Administració de la Generalitat i dels/de les membres del cos de mossos d'esquadra, amb les funcions que estableix l'article 53 de la mateixa Llei.

La representació dels/de les membres del cos al Consell, d'acord amb l'article 55, és la que resulti de les eleccions sindicals que a l'efecte s'han de realitzar, d'acord amb les normes de convocatòria i de desenvolupament de les eleccions que, segons l'article 60 de la Llei 10/1994, d'11 de juliol, han de ser establertes per mitjà d'un reglament. Les darreres eleccions, realitzades l'any 2003, es varen fer de conformitat amb l'establert al Decret 135/2003, de 10 de juny, sobre normes reguladores de les eleccions dels representants del cos de mossos d'esquadra al Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra i designació d'organitzacions sindicals representatives.

Des d'aquestes darreres eleccions, quatre noves promocions de personal funcionari del cos de mossos d'esquadra han fet realitat la continuació del desplegament a la major part del territori de Catalunya, amb l'arribada a comarques i localitats de tanta transcendència com les comarques del Vallès Oriental i del Vallès Occidental, les ciutats de Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, i una bona part de la comarca del Baix Llobregat (Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat...).

Aquest important creixement tant en nombre d'efectius com en desplegament territorial i, per tant, en el nombre de centres de treball, així com l'avaluació de les experiències obtingudes en l'anterior procés electoral, aconsellen millorar alguns aspectes tècnics del procés electoral recollits a l'esmentat Decret 135/2003, de 10 de juny, especialment pel que fa a les garanties del vot per correu. També cal adequar, en el Decret esmentat, les competències de cada òrgan atesa la nova estructuració departamental de l'Administració de la Generalitat, com a resultat de la configuració del darrer Govern.

Atès que aquest Decret s'ha tramès a les organitzacions sindicals representants de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra, i que en data 18 de maig de 2007 el Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra ha emès informe favorable sobre aquest Projecte, en el qual hi ha representació dels sindicats Autònom de Policia, Comissions Obreres, i de Policies de Catalunya, del Col·lectiu Autònom de Treballadors-Mossos d'Esquadra, i de les associacions professionals de la Policia Autonòmica de Catalunya i de l'Escala Superior de Mossos d'Esquadra;

Per tant, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, en ús de les competències que atribueix la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR