ORDRE VEH/35/2016, de 19 de febrer, per la qual s'aproven els models d'autoliquidació 510, de l'impost sobre els habitatges buits, i 900, del gravamen de protecció civil.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda
Rango de LeyOrdre

La Generalitat de Catalunya té, d'acord amb l'article 203.5 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, competències per establir, mitjançant una llei del Parlament, els seus tributs propis, sobre els quals té capacitat normativa.

La Llei 14/2015, de 21 de juliol, de l'impost sobre els habitatges buits, i de modificació de normes tributàries i de la Llei 3/2012 estableix un nou impost que grava l’incompliment de la funció social de la propietat dels habitatges que romanen desocupats de manera permanent amb l’objectiu de reduir l’estoc d’habitatges buits i augmentar-ne la disposició en règim de lloguer social al territori de Catalunya.

L'article 15 de la Llei esmentada estableix que els subjectes passius de l'impost sobre els habitatges buits estan obligats a presentar l'autoliquidació de l'impost i a efectuar-ne l'ingrés corresponent dins el termini establert pel reglament del tribut. Aquest article també estipula que cal aprovar un model d'autoliquidació de l'impost sobre els habitatges buits mitjançant ordre del conseller del departament competent en matèria tributària en el termini d'un mes a comptar de l'aprovació del reglament.

D'altra banda, la disposició modificativa primera de la Llei 14/2015, de 21 de juliol, introdueix canvis en els apartats 2 i 3 de l'article 59 de la Llei 4/1997, de 20 de maig, de protecció civil de Catalunya que afecten el càlcul del gravamen de l'impost, per la qual cosa es fa necessari adaptar el model d'autoliquidació d'aquest tribut a aquestes modificacions.

Per tot això,

Ordeno:

Article únic

Aprovació dels models d'autoliquidació 510 i 900

S'aproven els models d'autoliquidació 510, de l'impost sobre els habitatges buits, i 900, del gravamen de protecció civil, que figuren als annexos d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Quan entri en vigor aquesta Ordre queda derogat l'annex de l'Ordre ECO/33/2015, de 25 de febrer, per la qual s'aproven els models d'autoliquidació del gravamen de protecció civil i de l'impost sobre la producció d'energia elèctrica d'origen nuclear, en el que fa referència al model d'autoliquidació 900, del gravamen de protecció civil.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 19 de febrer de 2016

Oriol Junqueras i Vies

Vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda

Annex 1

Model...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR