ORDRE EMC/85/2019, de 29 d'abril, de modificació de l'Ordre EMC/219/2017, de 26 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores de la línia d'ajuts en forma de garantia per al finançament de projectes d'autònoms, micro, petites i mitjanes empreses, Línia ICF-Comerç (DOGC núm. 7464, de 29.9.2017).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Empresa i Coneixement
Rango de LeyOrdre

Atesa l'Ordre EMC/219/2017, de 26 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores de la línia d'ajuts en forma de garantia per al finançament de projectes d'autònoms, micro, petites i mitjanes empreses, Línia ICF-Comerç (DOGC núm. 7464- 29.9.2017).

Atès que, entre els objectius del Departament d'Empresa i Coneixement, figura com a prioritat el suport als autònoms, les microempreses, les petites i les mitjanes empreses que s'emmarquin en els àmbits del comerç, artesania, moda i serveis relacionats. És voluntat del Departament d'Empresa i Coneixement, per mitjà de la Direcció General de Comerç, des del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), promoure iniciatives -en els sectors del comerç, artesania i moda i serveis relacionats- que siguin d'interès per a l'economia catalana.

Vist que el 18 de març de 2019 es va signar una Addenda al Conveni de col·laboració entre el Departament d'Empresa i Coneixement i l'Institut Català de Finances pel qual es va constituir un fons de garantia associat a la Línia de Finançament ICF-Comerç.

Per continuar impulsant i facilitant l'accés al finançament, i contribuir a la reactivació de l'economia catalana, es vol oferir una alternativa per facilitar el pagament amb un retorn periodificat del deute, mantenint l'assumpció del risc prestada per part de l'Institut Català de Finances.

Atès l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; a proposta de la Direcció General de Comerç, mitjançant el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, amb els informes previs de l'Assessoria Jurídica, de la Intervenció Delegada del Departament d'Empresa i Coneixement, i en ús de les facultats que em són atribuïdes,

Ordeno:

Article primer

Es modifica la base 6 amb la incorporació d'un punt número 4:

6.4 Excepcionalment el Departament d'Empresa i Coneixement podrà aportar la mateixa assumpció de risc a operacions d'avals financers atorgats per l'Institut Català de Finances a préstecs ja concedits per les mateixes entitats financeres per tal de refinançar operacions d'aquest producte. Qualsevol proposta al respecte haurà de comptar amb l'aprovació prèvia de l'entitat financera i la posterior de l'Institut Català de Finances. En qualsevol cas, l'assumpció de risc per part del Departament no excedirà el període de 10 anys de la formalització de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR