La Mutualidad de la Abogacía obté del Ministeri d'Economia l'autorització per operar plenament en l'assegurança de vida, accidents i assistència sanitària, sense subjecció als límits de prestacions aplicables a les altres mutualitats de previsió social

Páginas24-24

Page 24

El Ministeri d'Economia i Hisenda ha autoritzat la Mutualidad General de la Abogacía, per una Ordre ministerial publicada al BOE el 31 d'agost, a oferir als mutualistes assegurances de vida, d'accidents i de salut, sense subjectar-se als límits quantitatius de prestacions establerts per a la generalitat de mutualitats de previsió social.

Les mutualitats de previsió social tenen establerta, en virtut de l'article 18 del Reglament de mutualitats de previsió social i de l'article 65 de la Llei d'assegurances, una limitació en la quantia de les prestacions que poden oferir. Els límits estan regulats actualment a l'ordre EHA/889/2008, de 27 de març, que estableix que les prestacions econòmiques que es poden garantir per les mutualitats de previsió social no poden excedir de "30.000 euros com a renda anual ni l'equivalent actuarial com a percepció única de capital". A canvi d'aquesta limitació, a aquestes entitats se'ls exigeix que tinguin només el 75% de les quanties de fons propis i marge de solvència que els que tenen la resta d'entitats asseguradores.

La Mutualidad General de la Abogacía, després de l'autorització de la Direcció General d'Assegurances del Ministeri d'Economia i Hisenda, podrà doncs oferir als advocats mutualistes tota la gamma d'assegurances de vida, accidents i salut, en les mateixes quanties assegurades que qualsevol entitat asseguradora i sense haver de limitar-se a les quanties màximes establertes per a la gene- ralitat de mutualitats.

Això permetrà que els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR