DECRET 108/2013, de 12 de febrer, de transferència de funcions de la Generalitat de Catalunya al Consell General d'Aran en matèria de muntanya (nivologia i allaus).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

La Llei 16/1990, de 13 de juliol, sobre el règim especial de Era Val d’Aran , estableix en l’article 20.3 que la Generalitat ha de cedir al Conselh Generau d’Aran competències i serveis sobre diverses matèries, entre les quals, en l’apartat h), es fa referència a l’àmbit de la protecció de la natura, muntanya i vies forestals.

La situació geogràfica del territori aranès, caracteritzada per un entorn muntanyós, afavoreix l’activitat d’allaus, amb risc evident tant per als béns com per a les persones que viuen a Era Val d’Aran i també per a les que la visiten. Quan les allaus es produeixen a les carreteres aquest fet implica dificultats perquè s’hi pugui transitar o la impossibilitat de transitar-hi.

La proximitat i el coneixement del territori per part de les persones que desenvolupen les funcions relatives a la predicció i cartografia d’allaus i a la mitigació del risc d’allaus a les carreteres ha de contribuir a assegurar en tot moment un servei òptim i amb les garanties màximes de qualitat, seguretat i eficàcia. Per aquest motiu, es fa necessària la transferència al Consell General d’Aran de les funcions relatives tant a la nivologia i les allaus, com a la mitigació del risc d’allaus a les carreteres.

D’acord amb l’article 6.2) del Decret 275/1991, d’11 de desembre, pel qual es desplega la composició, l’organització i el funcionament de la Comissió Govern de la Generalitat – Consell General de la Vall d’Aran, correspon a aquesta Comissió l’adopció dels acords sobre traspassos per elevar-los al Govern de la Generalitat perquè els aprovi.

El Ple de la Comissió Govern de la Generalitat-Consell General de la Vall dAran, en la sessió de 13 de desembre de 2012, ha adoptat un acord de transferència de funcions en matèria de muntanya (nivologia i allaus).

A proposta de la vicepresidenta del Govern, i consellera de Governació i Relacions Institucionals, i del conseller de Territori i Sostenibilitat, i d’acord amb el Govern,

Decreto

Article únic

Aprovar l’Acord de transferència de funcions de la Generalitat de Catalunya al Consell General d’Aran en matèria de muntanya (nivologia i allaus), que es publica annex a aquest Decret.

Barcelona, 12 de febrer de 2013

Artur Mas i Gavarró

President de la Generalitat de Catalunya

Joana Ortega i Alemany

Vicepresidenta del Govern

Santiago Vila i Vicente

Conseller de Territori i Sostenibilitat

Annex

Acord de transferència de funcions de la Generalitat de Catalunya al Conselh Generau d’Aran en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR