ORDRE ARP/259/2006, de 22 de maig, per la qual es declara l'existència oficial a Catalunya de la plaga de la mosca de l'olivera, Bactrocera oleae, i s'estableixen mesures obligatòries de lluita.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ARP/259/2006, de 22 de maig, per la qual es declara l'existència oficial a Catalunya de la plaga de la mosca de l'olivera, Bactrocera oleae, i s'estableixen mesures obligatòries de lluita.

La mosca de l'olivera ocasiona danys a les collites en provocar la caiguda prematura dels fruits de l'arbre i la consegüent pèrdua de qualitat de l'oli, i produeix perjudicis econòmics importants, especialment en les comarques olivareres del Baix Ebre, el Montsià i la Ribera d'Ebre.

Per una banda, l'article 14.2 de la Llei 43/2002, de 20 de novembre, de sanitat vegetal (BOE núm. 279, de 21.11.2002) faculta les autoritats competents de la comunitat autònoma per tal que declarin l'existència oficial d'una plaga quan se'n verifiqui la presència i la importància de la infestació, així com adoptar les mesures fitosanitàries cautelars prèvies per evitar la propagació d'aquesta plaga.

Per altra banda, a la disposició addicional única del Reial decret 1618/2005, de 30 de desembre, sobre aplicació de pagament únic i altres règims d'ajut directe a l'agricultura i la ramaderia (BOE núm. 313, de 31.12.2005), es qualifica d'utilitat pública la prevenció i la lluita contra la mosca de l'olivera.

D'acord amb això i en ús de les atribucions que m'han estat conferides mitjançant la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'administració de la Generalitat de Catalunya (DOGC núm. 1234, de 22.12.1989),

Ordeno:

Article 1

Es declara l'existència oficial de la plaga de la mosca de l'olivera, Bactrocera oleae, a Catalunya, i s'estableixen mesures obligatòries de lluita per al seu control.

Article 2

És obligació dels titulars d'explotacions d'oliveres, executar les mesures que estableix aquesta Ordre, en les zones i els moments que determini la Direcció General de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries.

Article 3

El Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca amb la col·laboració de les agrupacions de defensa vegetal dedicades al cultiu de l'olivera i de la xarxa estatal d'alerta de la mosca de l'olivera que coordina el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, realitzarà anualment una prospecció de la plaga per tal d'avaluar la dinàmica de les seves poblacions i l'eficàcia de les mesures aplicades. Amb els resultats d'aquesta prospecció es determinaran les zones i els moments més adients per a la realització correcta de les accions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR