ORDRE AAR/178/2008, de 23 d'abril, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts associats al contracte global d'explotació, convocats per l'Ordre AAR/112/2008, d'11 de març.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/178/2008, de 23 d'abril, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts associats al contracte global d'explotació, convocats per l'Ordre AAR/112/2008, d'11 de març.

A l'Ordre AAR/112/2008, d'11 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts associats al contracte global d'explotació, i es convoquen els corresponents a l'any 2008, s'han detectat algunes mancances interpretatives i errors en la redacció, que motiven la modificació d'alguns articles i annexos.

Per tot això, a proposta de la Direcció General de Desenvolupament Rural, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides pel Decret 50/2007, de 27 de febrer, i el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Es modifica l'apartat 4.3 de la secció 2 de l'annex 1 de l'Ordre AAR/112/2008, d'11 de març, el qual queda redactat de la manera següent:

.4.3 En el cas de societats civils particulars i altres persones jurídiques, ser una explotació agrària prioritària o assolir-ho amb el pla de millora presentat, sempre que els seus socis i sòcies agricultors professionals tinguin un 25% dels seus ingressos procedents de l'activitat agrària d'aquesta explotació i estiguin afiliats al règim de la Seguretat Social corresponent..

Article 2

Es modifica l'apartat 5.1.b) de la secció 4 de l'annex 1 de l'Ordre AAR/112/2008, d'11 de març, el qual queda redactat de la manera següent:

.b) En el sector de la producció de la mel, amb les inversions previstes als programes nacionals anuals en el marc del Reglament CE 797/2004 del Consell, del 26 d'abril, relatiu a les mesures destinades a millorar les condicions de producció i comercialització dels productes de l'apicultura..

Article 3

S'afegeix un nou paràgraf a l'apartat 8.3.2 de l'annex 5 de l'Ordre AAR/112/2008, d'11 de març, el qual queda redactat de la manera següent:

.Incompatibilitat de la mesura de l'apartat 2.d.2) d'aquest annex 5 (Millora dels hàbitats esteparis de la Plana Agrícola de Xarxa Natura 2000) amb la mesura de foment de la ramaderia ecològica de l'annex 6 d'aquesta Ordre..

Article 4

Es modifica l'apartat 10.2 de l'annex 5 de l'Ordre AAR/112/2008, d'11 de març, el qual queda redactat de la manera següent:

.10.2 El càlcul dels ajuts es realitzarà aplicant la superfície de les unitats mínimes de conreu agroambiental (UMCA) i/o unitats mínimes de bestiar major agroambiental (UMBA) establertes per a cada mesura i/o submesura. A efectes d'aquesta Ordre, s'entén per unitat mínima de conreu agroambiental la referència per determinar la superfície agroambiental a partir de la qual els costos totals unitaris tendeixen a disminuir i creix el nombre d'hectàrees cultivades. Igualment, respecte dels caps d'animals definits per les unitats mínimes de bestiar major agroambiental, on les UBM agroambientals fan que els costos unitaris tendeixin a disminuir. Els imports màxims per a cadascuna de les mesures i/o submesures seran els següents:

.Quan la superfície en hectàrees per a cada mesura i/o submesura sigui igual o menor al doble del valor de la UMCA i/o UMBA, el valor de l'ajut serà del 100% del valor de l'ajut establert.

.Quan la superfície sigui entre el doble i fins a quatre vegades la superfície de la UMCA i/o UMBA, el valor de l'ajut serà del 60% del valor de l'ajut establert.

.Quan la superfície sigui més de quatre vegades la superfície de la UMCA i/o UMBA, el valor de l'ajut serà del 30% del valor de l'ajut establert..

Article 5

Es modifica l'apartat 13.1.a) de l'annex 5 de l'Ordre AAR/112/2008, d'11 de març, el qual queda redactat de la manera següent:

.Persones beneficiàries:

.Es podran beneficiar dels ajuts les persones titulars d'explotacions agràries que siguin persones agricultores professionals que tinguin més del 50% dels ingressos que provinguin d'activitats agràries o d'altres de complementàries en cas de persones físiques, o empresa agrària prioritària, en cas de persones jurídiques, segons estableix la legislació aplicable a Catalunya, i subscriguin els compromisos agroambientals amb superfícies de conreu de fruita de pinyol i de llavor, fruita de closca, cítrics, olivera, hortalisses, així com el de realitzar producció integrada, i que subscriguin mitjançant el CGE aquesta actuació agroambiental..

Article 6

Es modifiquen els municipis relacionats a l'apartat 13.1.d.1) de l'annex 5 de l'Ordre AAR/112/2008, referents a Cydia pomonella (Carpocapsa), que queden de la manera següent:

.Demarcació de Lleida: comarques del Pla d'Urgell, l'Urgell, el Segrià i la Noguera..

Article 7

Es modifica el primer paràgraf de l'apartat 13.3.a) de l'annex 5 de l'Ordre AAR/112/2008, d'11 de març, el qual queda redactat de la manera següent:

.Es podran beneficiar dels ajuts les persones titulars d'explotacions agràries que siguin persones agricultores professionals que tinguin més del 50% dels ingressos que provinguin d'activitats agràries o d'altres de complementàries en cas de persones físiques, o empresa agrària prioritària, en cas de persones jurídiques, segons estableix la legislació aplicable a Catalunya, i subscriguin els compromisos agroambientals amb superfícies de conreu d'avellaner, així com...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR