DECRET 21/2005, de 22 de febrer, de modificació del Reglament del joc de la plena o bingo, aprovat pel Decret 147/2000, d'11 d'abril.

SecciónDisposicions Generals
Emisore. a. de Jocs i Apostes de la Generalitat
Rango de LeyDecret

DECRET

21/2005, de 22 de febrer, de modificació del Reglament del joc de la plena o bingo, aprovat pel Decret 147/2000, d'11 d'abril.

Mitjançant el Decret 147/2000, d'11 d'abril, es va aprovar el vigent reglament del joc de la plena o bingo, e l qual no introduïa novetats pel que fa a la mecànica del joc anterior a la seva aprovació.

D'altra banda, en el decurs dels quatre anys transcorreguts de vigència d'aquesta norma s'ha constatat una progressiva disminució de l'activitat relacionadaamb aquest joc, derivada de l'envelliment i la falta d'evolució del producte, ateses les limitacions reglamentàries per introduir innovacions en l'oferta de jocs o de premis.

Així mateix, l'evolució de les noves tecnologies a través de mitjans informàtics i telemàtics permet introduir innovacions en els premis del joc de la plena o bingo. A aquest efecte en aquest Decret es preveu l'existència de dos tipus de premis nous, el de prima i el de bingo interconnectat, amb les consegüents modificacions en altres preceptes derivades d'aquestes introduccions. Igualment es preveu la modificació del reglament vigent en el sentit d'ampliar els horaris de funcionament, d'apropar el règim de funcionament de les màquines recreatives en els bingos al dels salons de joc.

D'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta de la consellera d'Interior i en ús de les atribucions que estableix la disposició final tercera de la Llei 15/1984, de 20 de març, del joc, amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article únic

Es modifiquen els articles 23, 31, 32 i 33 del Reglament del joc de la plena o bingo, aprovat pel Decret 147/2000, d'11 d'abril, que queden redactats de la manera següent:

"Article 23

"Condicions dels locals i de les activitats autoritzades

"23.1 Les sales de bingo han d'estar dedicades exclusivament a la pràctica d'aquest joc i d'altres modalitats que siguin autoritzades, d'acord amb la seva reglamentació específica. Les modalitats del joc de la plena o bingo que impliquin connexions informàtiques externes, i com a garantia pública de control, gestió i universalitat de l'accés, han de ser realitzades a través de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat, d'acord amb les reglamentacions específiques aprovades pel Departament d'Interior.

"23.2 En els vestíbuls o en la zona de recepció de les sales de bingo, així com en altres localitzacions dins el mateix establiment, però en tot cas pel seu ús un cop passat el servei d'admissió i control, s'hi poden instal·lar màquines recreatives en les condicions establertes pel Reglament de màquines recreatives i d'atzar, així com màquines o aparells de loteries i apostes gestionades per l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat, d'acord amb la Llei 5/1986, de 17 d'abril, de creació d'aquesta Entitat Autònoma, que han de ser reglamentats i autoritzats pel Departament d'Interior.

"23.3 Únicament dins els horaris de funcionament autoritzats les sales de bingo poden prestar serveis de restauració, donant compliment a la normativa aplicable a aquestes activitats.

"23.4 Els locals destinats a la pràctica del joc de la plena o bingo i les seves instal·lacions han de reunir les condicions tècniques i de seguretat que estableixin els reglaments específics.

"23.5 Les sales de bingo no poden admetre un nombre de persones assistents, siguin o no jugadores, que excedeixi l'aforament màxim assenyalat en el permís d'obertura.

"Les sales, en funció del seu aforament, que no pot superar les 600 places, es classifiquen en les categories següents:

"a) Tercera categoria: fins a 100 places.

"b) Segona...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR