DECRET 226/2008, de 18 de novembre, de modificació del Decret 166/2005, de 26 de juliol, pel qual es regula el Comitè Consultiu de Bioètica de Catalunya.

Fecha de Entrada en Vigor25 de Noviembre de 2008
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

DECRET

226/2008, de 18 de novembre, de modificació del Decret 166/2005, de 26 de juliol, pel qual es regula el Comitè Consultiu de Bioètica de Catalunya.

Mitjançant l'Ordre del conseller de Salut de 20 de setembre de 1995, es creà la Comissió Assessora de Bioètica amb l'objectiu de disposar d'un espai de deliberació multidisciplinar, amb representació del món de l'assistència, tant de la medicina com de l'infermeria, de la gestió sanitària, de la recerca, del dret i de les humanitats, adequat a les necessitats actuals i investit de l'objectivitat necessària a fi d'orientar les opinions, les aptituds i les propostes.

La composició de la Comissió Assessora de Bioètica fou modificada mitjançant l'Ordre de 17 d'octubre de 2000 (DOGC núm. 3254, de 27.10.2000) per tal de possibilitar la participació de grups de treball per a l'estudi de matèries que comportessin reflexions ètiques. Mitjançant l'Ordre de 29 de maig de 2001 (DOGC núm. 3406, de 11.6.2001) es modificà la denominació de la Comissió per Comitè de Bioètica de Catalunya, per tal d'adequar la denominació d'aquest òrgan assessor a la terminologia utilitzada en l'àmbit internacional.

Mitjançant el Decret 166/2005, de 26 de juliol, pel qual es regula el Comitè Consultiu de Bioètica de Catalunya es van regular les funcions i es va ampliar la composició d'aquest òrgan consultiu per tal d'assegurar una major representativitat de tots els agents implicats i també per facilitar la seva actuació a través d'un Comitè Permanent.

La dinàmica del Comitè ha evidenciat la seva idoneïtat però també les necessitats de millorar la seva operativitat, disminuint el nombre de vocals, i el de reforçar la seva independència com a òrgan consultiu del Govern i de la societat catalana. Ambdós aspectes estan relacionats, ja que la disminució del nombre de vocals té per objecte facilitar el debat i la presa de decisions i s'ha concentrat, especialment en la supressió de representants dels departaments de la Generalitat, la qual cosa reforça l'esmentada independència de l'òrgan juntament amb la representació personal de les persones membres. Alhora, es fa palès, tant per la seva composició com per les funcions que té atribuïdes, que les qüestions de bioètica afecten diversos àmbits. Així mateix, se'n modifica novament la denominació i la composició.

En conseqüència, d'acord amb el que disposen els articles 22 i 62 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR