ORDRE ECF/109/2005, de 18 de març, per la qual s'aproven els models 600, 610, 611, 615, 616 i 630, de l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, i es fixa la quota de la taxa que grava el subministrament del model 600 en suport paper.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ECF/109/2005, de 18 de març, per la qual s'aproven els models 600, 610, 611, 615, 616 i 630, de l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, i es fixa la quota de la taxa que grava el subministrament del model 60 0 en suport paper.

En el marc del nou sistema de finançament, la Generalitat de Catalunya té assumides competències en l'àmbit de la gestió i la liquidació de tributs cedits, entre les quals cal incloure la relativa a l'aprovació dels models d'autoliquidació de l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats.

Per altra banda, dintre del procés de modernització i adaptació a l'entorn de les noves tecnologies en què es troba immersa l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i per tal de donar un acurat compliment als principis de seguretat jurídica i màxima transparència de les actuacions que afecten l'esfera de drets i obligacions de la ciutadania, aquesta Administració ha posat a disposició dels contribuents un programa d'ajuda per a la confecció de les autoliquidacions de l'impost esmentat que s'hagin de realitzar per mitjà del model d'imprès número 600.

Així mateix, s'ha portat a terme una tasca genèrica d'actualització dels impresos d'autoliquidació per tal de facilitar el seu emplenament, així com per racionalitzar el seu règim de presentació. En aquest sentit, s'aproven dos models nous de declaració, per mitjà dels quals es presenta el resum anual de les autoliquidacions presentades durant l'exercici fiscal. Per una banda, i en relació amb les autoliquidacions dels pagaments en metàl·lic de documents negociats per entitats col·laboradores que es presenten mensualment mitjançant el model d'imprès 610, s'aprova el nou model 611, de resum anual dels pagaments esmentats, i s'adequa aquesta declaració al format informàtic utilitzat per les entitats obligades a la seva presentació. Per altra banda, i respecte de les autoliquidacions del pagament en metàl·lic de documents que comportin acció canviària o endossables a l'ordre, emesos pel comerç minorista, que s'autoliquiden per mitjà del model 615, de presentació mensual, es crea un nou imprès de declaració resum anual, número 616, que actua com a peça de tancament de les obligacions informatives dels obligats tributaris.

Les actuacions esmentades en els paràgrafs anteriors, orientades a la consecució del més acurat compliment de la normativa de l'impost, rep la necessària cobertura jurídica mitjançant aquesta Ordre, tant pel que fa als models que s'obtenen del subministrament directe per l'Administració mateixa, com del model que s'obté per mitjà del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR