REIAL DECRET 1225/1989, de 8 de setembre, sobre traspàs de funcions i medis de l'Administració de l'Estat a la Generalitat de Catalunya, en matèria de qualificació i registre administratiu de societats anònimes laborals.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

El Reial Decret 1666/1980, de 31 de juliol (BOE de 28.8.1980), determina les normes i el procediment al qual s'han d'ajustar els traspassos de funcions i de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya.

De conformitat amb el que disposa el Reial Decret esmentat, que també regula el funcionament de la Comissió Mixta de Transferències prevista en la disposició transitòria 6 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aquesta Comissió va adoptar, en la reunió celebrada el dia 19 de juliol de 1989, l'acord de realitzar traspassos de les funciones i dels mitjans relatius a la qualificació i registre administratiu de societats anònimes laborals.

En virtut d'això, en compliment del que disposa l'apartat 2 de la disposició transitòria 6 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a proposta del Ministre per a les Administracions Públiques, i amb la deliberació prèvia del Consell de Ministres en la seva reunió del dia 8 de setembre.

Disposo:

Article 1

S'aprova l'acord adoptat, el dia 19 de juliol de 1989, per la Comissió Mixta de Transferències prevista en la disposició transitòria 6 de l'Estatut d'Autonomia per a Catalunya, aprovat per la Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre (BOE de 22.12.1979), pel qual es traspassen a la Generalitat de Catalunya les funcions i els mitjans materials de l'Administració de l'Estat relatius a la qualificació i al registre administratiu de les societats anònimes laborals.

Article 2

En conseqüència, queden traspassades a la Generalitat de Catalunya les funcions i els mitjans a què fa referència l'acord que s'inclou com a annex al present Reial Decret en els termes i les condicions que s'especifiquen. Els traspassos a què fa referència aquest Reial Decret tindran efectivitat a partir del dia assenyalat en l'acord de la Comissió Mixta esmentada, sens perjudici que el Ministeri de Treball i Seguridad Social produeixi, fins a l'entrada en vigor d'aquest Reial Decret, els actes administratius necessaris per al manteniment dels serveis en el mateix règim i nivell de funcionament que tinguessin en el moment de l'adopció de l'acord, que es transcriu com a annex del present Reial Decret.

Article 3

Els crèdits pressupostaris que es determinen de conformitat amb la relació número 3 de l'annex seran donats de baixa als conceptes d'origen i transferits pel Ministeri d'Economia i Hisenda als conceptes habilitats en la secció 32 dels Pressupostos generals de l'Estat per a l'any 1989, destinats a finançar els serveis traspassats a les comunitats autònomes, una vegada que es trametin al departament esmentat, per part de l'Oficina Pressupostària del Ministeri de Treball i Seguretat Social, els certificats de retenció de crèdit, per donar compliment al que diposa la Llei 37/1988, de 28 de desembre (BOE de 29.12.1988), de Pressupostos generals de l'Estat per a 1989.

Disposició final El present Reial Decret serà publicat simultàniament al BOE i al DOGC, i adquirirà vigència a partir de la seva publicació.

Madrid, 8 de setembre de 1989

Juan Carlos R.

Joaquín Almunia Amann Ministre per a les Administracions Públiques

Annex

La senyora Inmaculada Yuste González i el senyor Jaume Vilalta i Vilella, secretaris de la Comissió Mixta de Transferències prevista en la disposició transitòria 6 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya,

Certifiquen:

Que en el Ple de la Comissió Mixta, celebrat el dia 19 de juliol de 1989, es va adoptar l'Acord sobre traspàs a la Generalitat de Catalunya de les funciones i els mitjans de l'Administració de l'Estat relatius a la qualificació i registre administratiu de les societats anònimes laborals.

  1. Referència a normes constitucionals i estatutàries i legals en les quals s'empara la transferència

    La Constitució, a l'article 149.1.7, reserva a l'Estat la competència exclusiva en matèria de legislació laboral, sens perjudici de la seva execució pels òrgans de la Comunitat autònoma.

    Així mateix, l'Estatut d'Autonomia de Catalunya estableix, a l'article 11.2, que correspon a la Comunitat autònoma l'execució de la legislació de l'Estat en matèria laboral, assumint les facultats, les competències i els serveis que en aquest àmbit i a nivell d'execució té actualment l'Administració de l'Estat respecte de les relacions laborals, sens perjudici de l'alta inspecció de l'Estat.

    Sobre la base d'aquestes previsions constitucionals i estatutàries, escau realitzar, dins aquest camp, els traspassos de funcions relatives a la qualificació i registre administratiu de societats anònimes laborals.

    La Llei 15/1986, de 25 d'abril, de societats anònimes laborals (BOE de 30.4.1986), estableix, als articles 4 i 18, les funcions que corresponen al Ministeri de Treball i Seguretat Social, respecte a la qualificació i registre administratiu de les societats anònimes laborals i, en compliment del que estableix la seva disposició final 1, va dictar-se el Reial Decret 2229/1986, de 24 d'octubre (BOE de 20.10.1986), que regula el funcionament del registre esmentat.

  2. Funcions de l'Administració de l'Estat que assumeix la comunitat autònoma i identificació dels serveis que es traspassen

    - 1 A l'empara del preceptes esmentats, es traspassen a la Generalitat de Catalunya les funcions de qualificació i registre administratiu, atribuïdes al Ministeri de Treball i Seguretat Social en matèria de societats anònimes laborals per la Llei 15/1986, de 25 d'abril, i el Reial Decret 2229/1986, de 24 d'octubre, quan el domicili social d'aquelles es trobi en el territori de la Comunitat autònoma; l'Administració de l'Estat es reserva la concessió del benefici de llibertat d'amortització, tal com preveu la Llei esmentada.

    - 2 En relació amb el registre administratiu de societats anònimes laborals, previst a l'article 4 de la Llei 15/1986, de 25 d'abril, i regulat pel Reial Decret 2229/1986, de 24 d'octubre, la Generalitat de Catalunya trametrà mensualment a la Direcció General de Cooperatives i Societats Laborals una certificació que contindrà l'especificació de les inscripcions del mes anterior al Registre de societats anònimes laborals, i també de les modificacions d'estatuts, adaptació o transformació, disolució, liquidació i desqualificació d'aquelles; quan la Direcció General esmentada ho sol·liciti, igualment se li trametrà còpia simple de qualsevol dels expedients relatius a les societats anònimes laborals registrades.

    - 3 Les societats anònimes laborals inscrites amb anterioritat a l'entrada en vigor d'aquest Acord, que passin al Registre de la Generalitat de Catalunya corresponent, mantindran el mateix número inicialment assignat per la Direcció General de cooperatives i societats laborals del Ministeri de Treball i Seguretat Social.

    - 4 La Generalitat de Catalunya facilitarà a l'Administració de l'Estat informació estadística sobre l'exercici de les funcions transferides, de manera que quedi garantida la seva coordinació i integració amb la resta d'informació estadística d'àmbit nacional. Per la seva part, l'Administració de l'Estat facilitarà a la Generalitat la informació elaborada sobre les mateixes matèries.

  3. Llocs de treball vacants que es traspassen

    Els llocs de treball vacants que es traspassen dotats pressupostàriament són els que es detallen a la relació adjunta número 1, amb indicació de la dotació pressupostària corresponent.

  4. Valoració de les càrregues financeres de les funcions traspassades

    - 1 La valoració provisional del cost efectiu que, en pessetes de 1986, correspon a l'ampliació de mitjans adscrits a les funcions traspassades a la Generalitat de Catalunya puja 1.585.970 pessetes.

    - 2 El finançament, en pessetes de 1989, que correspon al cost efectiu anual de l'ampliació de mitjans, es detalla a la relació número 2.

    - 3 El cost efectiu que figura als quadres de valoració de la relació número 2 es finançarà de la forma següent: Transitòriament, fins que el cost efectiu es computi per revisar el percentatge de participació de la Comunitat autònoma als ingressos de l'Estat, el cost esmentat es finançarà mitjançant la consolidació en la secció 32 dels Pressupostos generals de l'Estat, dels crèdits relatius als diferents components del cost efectiu, pels imports que es determinin, susceptibles d'actualització pels mecanismes generals previstos en cada Llei de pressupostos. Les possibles diferències que es produeixin durant el període transitori a què fa referència el paràgraf anterior respecte del finançament de les funcions transferides, seran objecte de regularització, si s'escau, en el tancament de l'exercici econòmic, mitjançant la presentació dels comptes i dels estats justificatius corresponents davant una comissió de liquidació, que es constituirà al Ministeri d'Economia i Hisenda.

  5. Documentació i expedients que es traspassen

    L'entrega de la documentació i dels expedients que es trobin en tramitació corresponents a les funcions traspassades, en els quals no hagi recaigut resolució definitiva abans de la data assenyalada a l'acord de la Comissió Mixta, es realitzarà en el termini d'un mes des de l'entrada en vigor del Reial Decret pel qual s'aprova aquest acord, i es portarà a terme mitjançant l'acta d'entrega i recepció oportuna, autoritzada per les autoritats competents en cada cas.

  6. Data d'efectivitat del traspàs

    El traspàs de funcions, objecte d'aquest acord, tindrà efectivitat a partir del dia 1 de setembre de 1989.

    I perquè això consti, expedim la present certificació.

    Madrid, 19 de juliol de 1989

    Inmaculada Yuste González Jaume Vilalta i Vilella

    Secretaris de la Comissió Mixta relació número 1

    Llocs de treball vacants que es traspassen a la Generalitat de Catalunya

    Lloc de treball: 1. Cos o escala: A. Retribucions bàsiques, any 1989: 1.623.198 pessetes. Retribucions complementàries, any 1989: 554.472 pessetes. Total anual: 2.177.670 pessetes.

    Relació número 2 Valoració dels serveis que es traspassen a la Generalitat de Catalunya, en pessetes de 1989

    Assignacions pressupostàries

    19.10.724A.120.00 1.623.198 19.10.724A.121.00 554.472 Total capítol 1 2.177.670

    03.311.A.221.09 217.767 Total capítol 2 217.767

    Total capítol 1 i 2 2.395.437 Ingressos 0 Cost efectiu 2.395.437

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR