ORDRE EDU/267/2006, de 24 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions a les associacions de mares i pares d'alumnes per a l'organització del servei d'acollida matinal d'infants, en els centres educatius sufragats amb fons públics de Catalunya que imparteixen educació infantil i/o educació primària, i s...

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDU/267/2006, de 24 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions a les associacions de mares i pares d'alumnes per a l'organització del servei d'acollida matinal d'infants, en els centres educatius sufragats amb fons públics de Catalunya que imparteixen educació infantil i/o educació primària, i s'obre la convocatòria pública per al curs escolar 2006-2007.

L'acollida matinal fora de l'horari escolar ha tingut per objecte facilitar la conciliació de la vida familiar i laboral i posar a disposició de les famílies uns espais, unes activitats i uns professionals responsables dels infants durant el temps previ a l'inici de l'activitat escolar.

L'acollida matinal es troba particularment estesa en centres amb alumnat d'educació infantil i d'educació primària, i sovint són les associacions de mares i pares d'alumnes qui l'organitzen.

El Departament d'Educació i Universitats vol afavorir la conciliació de la vida laboral i familiar de les famílies de Catalunya, en sintonia amb els principis i mesures previstos a la Llei 18/2003, de 4 de juliol, de suport a les famílies, destinant ajuts per a la prestació del servei d'acollida en l'horari de matí, previ a l'inici de les activitats escolars, dels nens i nenes escolaritzats en centres d'educació infantil i d'educació primària sufragats amb fons públics.

Per tot això, de conformitat amb el que estableix la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i a proposta de la Direcció General de Centres Educatius,

Ordeno:

Article 1

S'aproven les bases reguladores que consten a l'annex d'aquesta Ordre, per a la concessió de subvencions a les associacions de mares i pares d'alumnes per a l'organització del servei d'acollida matinal d'infants, en els centres educatius sufragats amb fons públics de Catalunya que imparteixen l'educació infantil i/o l'educació primària.

Article 2

S'obre convocatòria de concurs públic per a la concessió de subvencions a les associacions de mares i pares d'alumnes, per a l'organització del servei d'acollida matinal abans de l'inici de les activitats escolars, en els centres educatius sufragats amb fons públics de Catalunya que imparteixin l'educació infantil i/o primària, durant el curs escolar 2006-2007, la qual es regeix per les bases que es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

Es destina a la concessió d'aquests ajuts un import total d'1.100.000,00 euros, dels quals 385.000,00 euros es finançaran amb càrrec a l'aplicació EN04 D/480000100/4250 del pressupost de l'any 2006, i els 715.000,00 euros restants, amb càrrec a l'aplicació corresponent del pressupost de l'any 2007. Aquesta quantitat podrà ser incrementada d'acord amb les disponibilitats pressupostàries per a l'any 2007.

Article 4

El termini de presentació de les sol·licituds per a l'obtenció dels ajuts que es convoquen és de 20 dies hàbils, a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre en el DOGC.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant l'òrgan que va dictar l'acte, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 24 de maig de 2006

Joan Manuel del Pozo i Àlvarez

Conseller d'Educació i Universitats

Annex

.1 Objecte

L'objecte d'aquestes bases és la regulació de l'atorgament de subvencions a les associacions de mares i pares d'alumnes que organitzin el servei d'acollida matinal d'infants, abans de l'inici de les activitats escolars del matí, en els centres educatius sufragats amb fons públics de Catalunya que imparteixin ensenyaments d'educació infantil i/o d'educació primària, mitjançant la corresponent convocatòria pública.

L'import de la subvenció es destinarà íntegrament a minorar el cost del servei per a tots els alumnes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR