DECRET 198/2006, de 23 de maig, de reestructuració parcial del Departament d'Economia i Finances.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

198/2006, de 23 de maig, de reestructuració parcial del Departament d'Economia i Finances.

El Decret 279/2005, de 27 de desembre, de reestructuració del Departament de Comerç, Turisme i Consum va establir la estructura i les funcions del Departament de Comerç, Turisme i Consum.

El Decret 143/2006, de 13 de maig, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya suprimeix el Departament de Comerç, Turisme i Consum i determina que l'àmbit de competència del Departament d'Economia i Finances inclou, a més de les competències previstes en la normativa vigent, les de comerç i de turisme.

Per la seva banda, mitjançant el Decret 176/2006, de 18 de maig, s'han dictat determinades normes complementàries al Decret 143/2006, de 13 de maig.

L'atribució d'aquestes noves competències al Departament d'Economia i Finances comporta la necessitat d'efectuar una reestructuració parcial del Departament, que es concreta en la creació de la Secretaria de Comerç i Turisme.

Paral·lelament, l'evolució de les tasques que ha vingut desenvolupant el Programa per a la Reforma de l'Administració Tributària de Catalunya des de la seva creació i l'estat d'avenç assolit en relació amb els objectius inicials, aconsellen un replantejament de les seves actuacions en el sentit d'assumir determinades funcions de caire executiu. Aquesta adaptació lògica de l'àmbit funcional del Programa persegueix dotar-lo d'instruments que contribueixin a afrontar els nous escenaris de la futura administració tributària de Catalunya.

Per això, de conformitat amb el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller d'Economia i Finances i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol I

Àmbit funcional de Comerç i Turisme

Article 1

Creació de la Secretaria de Comerç i Turisme

1.1 Es crea la Secretaria de Comerç i Turisme, amb rang orgànic de secretaria general.

1.2 La Secretaria de Comerç i Turisme actua sota la direcció superior de la persona titular del Departament i la dependència del/de la secretari/ària general en totes les funcions d'aquest/a que no tingui atribuïdes.

Article 2

Funcions de la Secretaria de Comerç i Turisme

La Secretaria de Comerç i Turisme té les funcions següents:

  1. La representació del Departament en les matèries pròpies d'aquesta Secretaria.

  2. L'elaboració de propostes de directrius sobre polítiques de comerç i turisme.

  3. La planificació i la coordinació de l'execució de les actuacions en matèria de comerç i turisme.

  4. Les funcions assignades al/a la secretari/ària general que li siguin delegades.

Article 3

Estructura de la Secretaria de Comerç i Turisme

3.1 La Secretaria de Comerç i Turisme s'estructura en els òrgans i les àrees funcionals següents:

  1. La Direcció General de Comerç.

  2. La Direcció General de Turisme.

  3. La Gerència de Serveis Comuns de Comerç i Turisme.

  4. El Gabinet Tècnic de Comerç i Turisme.

  5. L'àrea funcional de Normalització Lingüística.

  6. L'àrea funcional de Coordinació d'Actuacions Territorials a Barcelona.

  7. Els serveis territorials a l'Alt Pirineu i Aran, la Catalunya Central, Girona, Lleida, Tarragona i les Terres de l'Ebre.

    3.2 Es relacionen amb el Departament d'Economia i Finances a través de la Secretaria de Comerç i Turisme els organismes següents:

  8. Consorci de Promoció Comercial de Catalunya.

  9. Turisme de Catalunya.

Article 4

Direcció General de Comerç

Les funcions i estructura de la Direcció General de Comerç són les que es preveuen en el capítol 4 del Decret 279/2005, de 27 de desembre, de reestructuració del Departament de Comerç, Turisme i Consum.

Article 5

Direcció General de Turisme

Les funcions i estructura de la Direcció General de Turisme són les que es preveuen en el capítol 5 del Decret 279/2005, de 27 de desembre, de reestructuració del Departament de Comerç, Turisme i Consum.

Article 6

Gerència de Serveis Comuns de Comerç i Turisme

6.1 La Gerència de Serveis Comuns de Comerç i Turisme, amb rang de direcció general, que depèn de la Secretaria de Comerç i Turisme i actua sota la coordinació i supervisió de la Secretaria General, té les funcions següents:

  1. Desenvolupar, dins de la Secretaria de Comerç i Turisme, la gestió corresponent als àmbits d'organització, qualitat, recursos humans, gestió econòmica, patrimoni, prevenció de riscos, recursos informàtics i telecomunicacions.

  2. Dirigir i coordinar l'administració, el règim interior i la gestió dels serveis generals de la Secretaria de Comerç i Turisme.

  3. Impulsar la simplificació administrativa i la millora continuada de l'atenció a la ciutadania en l'àmbit reglamentari, sigui en l'atenció presencial o mitjançant eines telemàtiques.

  4. Exercir la coordinació amb les unitats administratives de dins i fora de la Secretaria de Comerç i Turisme en les matèries de la seva competència.

  5. Estudiar, emetre informes i elaborar propostes en relació amb els programes i els objectius de la Secretaria...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR