DECRET 149/2002, de 28 de maig, de creació del Grup Interdepartamental de Muntanya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

DECRET

149/2002, de 28 de maig, de creació del Grup Interdepartamental de Muntanya.

El Govern de la Generalitat de Catalunya desenvolupa una política activa en els territoris de muntanya de Catalunya amb l'objectiu d'equilibrar el territori mitjançant actuacions orientades al manteniment dels nivells de població, tot assegurant-hi unes condicions de vida adequades als seus habitants. Les actuacions de la Generalitat parteixen de la consideració de l'especificitat del medi físic i humà dels territoris muntanyencs i del seu potencial de desenvolupament econòmic i social.

Aquestes actuacions comporten, però, una gran diversitat, atesa la multiplicitat d'àmbits d'actuació en els quals es desplega l'activitat de l'Administració de la Generalitat en relació amb els territoris de muntanya. Això fa necessari establir fórmules que permetin optimitzar la coordinació general en les actuacions que corresponen als diferents departaments de l'Administració de la Generalitat.

D'altra banda, cal tenir en compte que la Llei 2/1983, de 9 de març, d'alta muntanya, atribueix al Departament de Política Territorial i Obres Públiques, entre els seus objectius, l'impuls de la política general de muntanya. A més, per Acord del Govern de 5 de febrer de 2002, ha estat creat el Programa de Política general de Muntanya, adscrit també al Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

Per tot això, de conformitat amb el que estableixen els articles 47 i 51 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Constitució i règim jurídic

1.1 Es constitueix el Grup Interdepartamental de Muntanya, que s'adscriu al Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

1.2 El Grup Interdepartamental de Muntanya es regeix per les normes contingudes en aquest decret i, en allò que aquestes no estableixin expressament, per la normativa aplicable als òrgans col·legiats de la Generalitat de Catalunya.

Article 2

Funcions

Correspon al Grup Interdepartamental de Muntanya actuar com a eina per a coordinar l'actuació dels departaments de la Generalitat de Catalunya en matèria de política de muntanya, per tal d'impulsar i potenciar amb major eficàcia les polítiques referents a aquest àmbit.

Article 3

Composició

El Grup Interdepartamental de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR