ORDRE EDU/18/2010, de 15 de gener, d'organització de les proves lliures per a l'obtenció del títol de graduat/ada en educació secundària obligatòria per a persones majors de divuit anys.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDU/18/2010, de 15 de gener, d'organització de les proves lliures per a l'obtenció del títol de graduat/ada en educació secundària obligatòria per a persones majors de divuit anys.

La Llei 12/2009, de 10 de juliol, d'educació, a l'article 69.1 disposa que l'educació d'adults té per finalitat fer efectiu el dret a l'educació en qualsevol etapa de la vida, i entre els seus objectius específics destaca el de possibilitar a totes les persones el desenvolupament del seu projecte personal i professional i facilitar-los la participació social.

Així mateix, la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, a l'article 68 estableix que correspon a les administracions educatives, en l'àmbit de les seves competències, organitzar periòdicament proves perquè les persones majors de divuit anys puguin obtenir directament el títol de graduat/ada en educació secundària obligatòria, sempre que hagin assolit les competències bàsiques i els objectius de l'etapa.

D'altra banda, la Llei 3/1991, de 18 de març, de formació d'adults, determina que la formació d'adults dóna lloc, amb el compliment dels requisits assenyalats per l'Administració educativa competent, a l'obtenció de les mateixes titulacions que preveu el sistema educatiu vigent.

El Decret 161/2009, de 27 d'octubre, d'ordenació dels ensenyaments de l'educació secundària obligatòria per a les persones adultes, detalla a l'annex 4 el currículum dels ensenyaments de l'educació secundària obligatòria per a persones adultes, i a l'article 16.4 estableix que el Departament d'Educació convoca periòdicament proves lliures per tal que les persones de més de divuit anys puguin obtenir directament el títol de graduat o graduada en educació secundària obligatòria, sempre que hagin assolit les competències bàsiques i els objectius de l'etapa.

Amb aquesta finalitat i per tal d'organitzar les proves lliures per a l'obtenció del títol de graduat/ada en educació secundària obligatòria per a persones majors de divuit anys, a proposta de la Direcció General de l'Educació Bàsica i el Batxillerat,

Ordeno:

Article 1

Convocatòria

1.1 El Departament d'Educació convoca periòdicament proves lliures per tal que les persones de divuit anys o més puguin obtenir directament el títol de graduat o graduada en educació secundària obligatòria. Per presentar-se a aquestes proves cal tenir com a mínim divuit anys el dia de la finalització dels exàmens.

1.2 La direcció general competent ha de fer públiques, mitjançant una resolució publicada al DOGC, dues convocatòries anuals de les proves, en les quals ha d'establir les dates, els llocs i els horaris de realització; el procediment d'inscripció; la documentació a aportar, i el procediment de convalidació d'àmbits, així com les orientacions que es considerin necessàries, d'acord amb els criteris que estableix aquesta Ordre.

Article 2

Objecte i contingut de les proves

2.1 Les proves tenen per objecte valorar l'assoliment dels objectius i les competències bàsiques de cadascun dels tres àmbits corresponents al currículum dels ensenyaments de l'educació secundària per a les persones adultes, continguts a l'annex 4 del Decret 161/2009, de 27 d'octubre, d'ordenació dels ensenyaments de l'educació secundària obligatòria per a les persones adultes.

2.2 Es realitza una prova per a cadascun dels àmbits, que contenen les matèries següents:

  1. Àmbit de la comunicació: llengua catalana i literatura, llengua castellana i literatura, i llengua estrangera.

  2. Àmbit cientificotecnològic: ciències de la naturalesa, matemàtiques, tecnologies, i aspectes relacionats amb la salut i el medi ambient.

  3. Àmbit social: ciències socials, geografia i història, educació per a la ciutadania, aspectes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR