LEY 4/2022, de 6 de abril, de modificación de la Ley 24/2009, del Síndic de Greuges.

Fecha de publicación07 Abril 2022
Fecha de disposición06 Abril 2022
ELIeli/es-ct/l/2022/04/06/4/dof
EmisorDepartament de la Presidència

El president de la Generalitat de Catalunya

Els articles 65 i 67 de l'Estatut preveuen que les lleis de Catalunya són promulgades, en nom del rei, pel president o presidenta de la Generalitat. D'acord amb l'anterior promulgo la següent

LLEI

Preàmbul

L'article 10 de la Llei 24/2009, del 23 de desembre, del Síndic de Greuges, disposa que el síndic o síndica de greuges és elegit per a un període de nou anys i que no pot ésser reelegit per al mandat immediatament posterior.

Per a unificar la durada del mandat dels òrgans estatutaris, i d'altres de naturalesa consultiva o fiscalitzadora anàloga, és aconsellable reduir de nou a sis anys el mandat del síndic o síndica de greuges, sense possibilitat de reelecció.

Article únic. Modificació de l'article 10 de la Llei 24/2009

Es modifica l'article 10 de la Llei 24/2009, del 23 de desembre, del Síndic de Greuges, que resta redactat de la manera següent:

«Article 10. Durada del mandat

»El mandat del síndic o síndica de greuges és de sis anys des de la data en què és elegit pel Parlament, i no pot ésser reelegit.»

Disposició final. Entrada en vigor

Aquesta llei entra en vigor l'endemà d'haver estat publicada en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Per tant, ordeno que tots els ciutadans als quals sigui d'aplicació aquesta Llei cooperin al seu compliment i que els tribunals i les autoritats als quals pertoqui la facin complir.

Palau de la Generalitat, 6 d'abril de 2022

Pere Aragonès i Garcia

President de la Generalitat de Catalunya

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR