ORDRE EDU/85/2009, d'11 de març, per la qual s'aproven les bases generals de les línies de subvenció del Departament d'Educació, les bases específiques dels programes que les integren, i s'obre la convocatòria pública per a l'any 2009.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDU/85/2009, d'11 de març, per la qual s'aproven les bases generals de les línies de subvenció del Departament d'Educació, les bases específiques dels programes que les integren, i s'obre la convocatòria pública per a l'any 2009.

Els programes de subvencions han esdevingut un instrument essencial per assolir, en tots els àmbits de l'activitat administrativa, les finalitats i els objectius de les polítiques públiques, establerts per la legislació i concretats per l'acció de govern. En aquest sentit, la subvenció no tan sols orienta, en un determinat sentit, l'activitat d'altres ens públics i entitats privades, d'acord amb els objectius dels plans sectorials corresponents, sinó que l'activitat de foment també permet una gestió més coordinada i participativa dels recursos disponibles, segons criteris de subsidiarietat, proximitat geogràfica i especialització tècnica, sense necessitat de duplicar xarxes existents o crear nous serveis.

Així, les línies de subvenció del Departament d'Educació, en les seves diferents modalitats, adreçades al conjunt dels agents de la comunitat educativa, són un instrument essencial per assolir les finalitats i els objectius de l'actual política educativa a Catalunya.

Tanmateix, l'aprovació anual d'unes bases generals i específiques per a cada un dels programes, i la publicació de les diferents convocatòries de forma dispersa al llarg de l'any, presenta algunes mancances que el converteixen en un sistema poc àgil i eficient, tant des del punt de vista de la gestió interna, com des del punt de vista de l'usuari del servei educatiu.

D'altra banda, les necessitats de planificació de les administracions públiques i l'obligació de garantir la publicitat, l'eficàcia, l'eficiència i la transparència, dins el marc normatiu establert per la Llei 38/2003, de 17 de desembre, general de subvencions, i l'obligació d'aprovar un pla estratègic de subvencions, aconsella modificar el sistema tradicional de gestió de les subvencions.

Per contribuir a l'assoliment dels objectius el Departament d'Educació ha organitzat la seva activitat de foment en 5 línies d'actuació, en funció dels beneficiaris potencials que conformen la comunitat educativa, i que en són els centres educatius, el professorat, les famílies i l'alumnat, les diverses entitats i associacions i els ajuntaments. Dintre de cadascuna de les línies d'actuació, els diversos programes que les integren defineixen les diferents activitats i projectes que se subvencionen.

Amb la finalitat d'unificar els diversos programes que integren les línies d'actuació, mitjançant aquesta Ordre s'aproven les bases generals que regulen el procediment per a la concessió de les diverses subvencions que gestiona el Departament d'Educació per a l'any 2009, així com les bases específiques de les línies de subvenció i dels diferents programes que integren l'activitat de foment del Departament d'Educació, i s'obre la convocatòria pública per a la concessió de les subvencions.

Amb aquesta proposta es pretenen assolir uns objectius bàsics envers el ciutadà, com són posar al seu abast tota la informació amb una única publicació, la qual cosa ha d'incrementar el marge de seguretat i permetre-li una planificació anticipada, i millorar les seves relacions amb l'Administració, evitant-li presentar documentació innecessària o ja presentada en d'altres convocatòries, i facilitant-li les relacions via telemàtica.

Per això, d'acord amb el que preveu el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya i els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions,

Ordeno:

Article 1

S'aproven les bases generals que regulen el procediment per a la concessió de les diverses línies de subvenció que gestiona el Departament d'Educació, les quals consten a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 S'aproven les bases específiques dels diferents programes que integren les línies de subvenció que conformen l'activitat de foment del Departament d'Educació, les quals consten a l'annex 2 d'aquesta Ordre. Quan les bases es refereixen genèricament als serveis territorials del Departament d'Educació, aquesta referència s'ha d'entendre realitzada al Consorci d'Educació de Barcelona pel que respecta al territori de la ciutat de Barcelona, d'acord amb el règim d'assumpció de funcions per part del Consorci d'Educació de Barcelona.

2.2 Les línies de subvenció regulades per aquesta Ordre són:

2.2.1 Línia de subvencions adreçada als centres educatius.

Programa A. Subvencions destinades a l'escolarització d'infants de zero a tres anys (codi 221A EN03).

Programa B. Subvencions per al finançament de despeses de personal dels serveis de menjador, esbarjo i transport dels centres educatius concertats d'educació especial (codi 221B EN03).

Programa C. Subvencions per al suport a l'acollida i l'aprenentatge de la llengua catalana, destinat a l'alumnat estranger de nova incorporació (codi 221C EN03).

Programa D. Subvencions per al finançament d'activitats complementàries de l'alumnat amb necessitats educatives específiques (codi 221D EN03).

Programa E. Subvencions als centres educatius sostinguts amb fons públics que imparteixen ensenyaments obligatoris per al foment de la reutilització de llibres de text i material curricular (codi 221E EN04).

Programa F. Subvencions als centres i escoles d'ensenyament no superior de Catalunya que compten amb grups escolars de música o dansa, per participar en intercanvis o trobades (codi 221F EN07).

Programa G. Subvencions a grups d'alumnat que cursa ensenyaments postobligatoris en centres d'ensenyament secundari de Catalunya, per a la realització de pràctiques en empreses o institucions d'altres països durant l'any 2009 (codi 221G EN07).

Programa H. Selecció de projectes de centres educatius per participar en projectes d'innovació educativa (codi 221H EN07).

Programa I. Selecció de projectes de Biblioteca escolar .puntedu., un espai d'aprenentatge i coneixement, duts a terme per centres educatius (codi 221I EN07).

Programa J. Selecció de projectes de centres educatius per participar en un pla experimental de llengües estrangeres (codi 221J EN07).

Programa K. Subvencions a centres educatius d'educació secundària de Catalunya per a l'aprenentatge actiu d'idiomes durant el curs 2008-2009 (codi 221K EN07).

2.2.2 Línia de subvencions adreçada al professorat.

Programa A. Subvencions al professorat de nivell no universitari i als cossos d'inspecció, per a la realització d'activitats de formació i perfeccionament en llengües estrangeres i per altres activitats de formació (codi 222A EN07).

2.2.3 Línia de subvencions adreçada a les famílies i a l'alumnat.

Programa A. Subvencions a l'alumnat amb necessitats educatives especials derivades de condicions personals per discapacitats psíquiques, motrius o sensorials, matriculat en centres educatius sostinguts amb fons públics de Catalunya, llevat els de la ciutat de Barcelona, per a l'assistència a convivències escolars realitzades durant el curs 2008-2009 (codi 223A EN04).

2.2.4 Línia de subvencions adreçada a entitats i associacions.

Programa A. Subvencions a les associacions de mares i pares d'alumnes de Catalunya, llevat les de la ciutat de Barcelona, per al foment de la participació en activitats extraescolars als centres educatius sostinguts amb fons públics (codi 224A EN04).

Programa B. Subvencions a entitats que duen a terme actuacions a favor d'alumnes i persones adultes amb necessitats educatives especials derivades de discapacitats físiques, psíquiques o sensorials, o malalties greus, i als seus familiars (codi 224B EN04).

Programa C. Subvencions a les associacions de mares i pares d'alumnes de Catalunya, llevat de les de la ciutat de Barcelona, per a l'organització de l'activitat .Escoles obertes al juny i/o setembre any 2009. (codi 224C EN04).

Programa D. Subvencions destinades al finançament d'activitats i al funcionament de federacions i confederacions d'associacions de mares i pares d'alumnes, i d'associacions, federacions i confederacions d'associacions d'alumnes de centres educatius no universitaris (codi 224D EN04).

Programa E. Subvencions a les associacions de mares i pares d'alumnes per a l'organització del servei d'acollida matinal d'infants, en els centres educatius sufragats amb fons públics de Catalunya, llevat els de la ciutat de Barcelona, que imparteixen educació infantil i/o primària per al curs 2009-2010 (codi 224E EN04).

Programa F. Subvencions a associacions i organitzacions professionals d'ensenyants, i a altres entitats amb personalitat jurídica pròpia i sense finalitat de lucre directament vinculades al món de l'ensenyament, per a la realització d'activitats de formació permanent adreçades al professorat de nivell no universitari i per a despeses de funcionament, informació i difusió (codi 224F EN07).

2.2.5 Línia de subvencions adreçada als ajuntaments.

Programa A. Subvencions als ajuntaments, llevat el de la ciutat de Barcelona, per al foment de la participació en activitats extraescolars als centres educatius sostinguts amb fons públics (codi 225A EN04).

Programa B. Subvencions als ajuntaments, llevat el de la ciutat de Barcelona, per a l'organització de l'activitat .Escoles obertes al juny i/o setembre any 2009. (codi 225B EN04).

Programa C. Subvencions als ajuntaments titulars de llars d'infants, llevat el de la ciutat de Barcelona, per a l'escolarització de nens i nenes de 0 a 3 anys que es trobin en situacions socioeconòmiques desfavorides (codi 225C EN04).

Programa D. Subvencions als ajuntaments per a l'organització del servei d'acollida matinal d'infants, en centres educatius sufragats amb fons públics de Catalunya, llevat el de la ciutat de Barcelona, que imparteixen educació infantil i/o primària per al curs 2009-2010 (codi 225D EN04).

Article 3

3.1 Es convoquen, per a l'any 2009, les línies de subvenció de tots els programes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR