DECRET 157/1981, de 19 de juny, d'aprovació del Pla de Vacunacions Sistemàtiques.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

Les vacunacions preventives són una de les accions sanitàries més eficaces per a la prevenció de les malalties transmissibles.

Actualment, als països desenvolupats hi ha la tendència d'administrar les vacunes més importants (contra la diftèria, tètanus, tos ferina, poliomelitis, xarampió, rubèola i parotiditis) de forma sistemàtica i continuada des dels primers mesos de vida per tal que tota la població romangui protegida.

Atès el que estableixen les bases 4 i 24 de la Llei de Bases de Sanitat Nacional, de 25 de novembre de 1944; l'article 104 del text refós de les Lleis de Bases de Règim Local, aprovat pel Decret del 24 de juny de 1955; el capítol II, secció primera, del Reglament de Personal dels Serveis Sanitaris Locals, aprovat pel Decret del 27 de novembre de 1953; el Reial Decret 2210/1979, de 7 de setembre, sobre transferències de competències de l'Estat a la Generalitat, i les competències que els articles 9.11 i 17 de l'Estatut de Catalunya assignen a la Generalitat,

Decreto:

Article primer

- És aprovat el "Pla de Vacunacions

Sistemàtiques", el qual serà d'aplicació continuada en tot l'àmbit territorial de Catalunya, d'acord amb el que estableixen la Resolució de la Direcció General de Promoció de la Salut, de 8 de febrer de 1980, i el Decret de 17 de març de 1980, així com els articles següents.

Article segon

- La planificació, programació, ordenació,

administració i avaluació del Pla correspondrà a la Direcció General de Promoció de la Salut del Departament de Sanitat i Seguretat Social.

Article tercer 1

L'execució del Pla correspondrà als.

Sanitaris Locals sota la direcció del Cap Local de Sanitat. 2. Els Ajuntaments vetllaran per la correcta aplicació del Pla. 3. En l'aplicació del Pla es promourà la col·laboració dels serveis d'assistència primària, tant de la Seguretat Social com privats, i de totes les Institucions Sanitàries interessades en el tema.

Article quart

- Les vacunes incloses en el Pla de

Vacunacions Sistemàtiques seran subministrades als serveis sanitaris locals pels Serveis Territorials de la Direcció General de Promoció de la Salut, i llur administració, en el context del Pla, tindrà caràcter gratuït.

Article cinquè

- El calendari de vacunacions del Pla serà

el que fou aprovat per la Resolució de la Direcció General de Promoció de la Salut del 8 de febrer de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR