DECRET 208/1984, de 28 de juny, pel qual es crea la Inspecció Econòmico-financera dels serveis de la Generalitat.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret

El desenvolupament progressiu de l'acció administrativa dels diferents Departaments i organismes que integren l'Administració de la Generalitat imposa la necessitat de procurar la major coordinació en les actuacions que han de dur a terme els òrgans encarregats de la gestió dins l'àmbit econòmico-financer en les diverses esferes en què aquella acció administrativa es projecta.

En aquesta línia resulta indispensable disposar d'un òrgan que, allunyat de l'esfera pròpia de la gestió, procuri no solament la potenciació de la coordinació de criteris d'actuació, sinó que permeti també la supervisió i, si s'escau, la inspecció dels diferents òrgans i unitats administratives dins l'àmbit esmentat i en els diferents nivells territorials de l'Administració de la Generalitat, sens menyscapte de les competències i funcions que tenen atribuïts els òrgans de control intern de l'Administració de la Generalitat i de fiscalització de la gestió econòmica, financera i comptable del sector públic de Catalunya.

Per tant, vist el que disposa la Llei 10/1982, de 12 de juliol, de Finances Públiques de Catalunya, a proposta del Conseller d'Economia i Finances i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer 1

Es crea la Inspecció.

Econòmico-financera dels serveis de la Generalitat, com a òrgan de supervisió i inspecció de l'actuació de l'Administració de la Generalitat dins l'àmbit econòmico-financer. 2. La inspecció Econòmico-financera dels serveis de la Generalitat, amb nivell de Subdirecció General, actuarà sota la direcció superior del titular del Departament d'Economia i Finances i estarà adscrita orgànicament a la Secretaria General d'aquest Departament.

Article segon 1

Correspon a la Inspecció.

Econòmico-financera dels serveis de la Generalitat:

  1. Conèixer el grau de compliment de les disposicions i mesures adoptades pels òrgans competents per a la millor coordinació i eficàcia en l'àmbit de l'Administració econòmico-financera de la Generalitat.

  2. Supervisar el correcte funcionament de les unitats, serveis, dependències i oficines de l'Administració de la Generalitat amb relació al manejament de fons i cabals, així com l'actuació de totes les habilitacions i, en general, la utilització dels recursos públics de la Generalitat de Catalunya.

  3. Practicar les investigacions i averiguacions que se li encomanin sobre concrets actes, expedients i documents que afectin als...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR