ORDRE REP/308/2005, de 30 de juny, per la qual es crea la Comissió Assessora del Memorial Democràtic.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Sanitat i Seguretat Social
Rango de LeyOrdre

ORDRE REP/308/2005, de 30 de juny, per la qual es crea la Comissió Assessora del Memorial Democràtic.

El Decret 2/2004, de 7 de gener, d'estructuració del Departament de Relacions Institucionals i Participació preveu, al seu article 20, la constitució del Programa per a la creació del Memorial Democràtic, adscrit al Departament de Relacions Institucionals i Participació, amb l'objecte, entre d'altres, de proposar les actuacions més adients per a la consecució de les finalitats de recuperar i reivindicar la memòria històrica de la lluita per a la democràcia i difondre'n el coneixement.

En aquest sentit, per fer possible la creació del Memorial Democràtic cal, prèviament, estudiar els diferents models que hi ha i fer una proposta que s'adeqüi a la nostra realitat i harmonitzi els principis d'eficàcia, participació i representativitat.

Per aquest motiu, i en el marc del Programa indicat, es considera necessària la creació d'un òrgan assessor i de consulta, per tal que deliberi i examini els objectius i les funcions del Memorial i del qual ha de néixer el document final on s'hi inclouran els criteris definitius que han de servir al Departament per a la creació del Memorial Democràtic.

D'acord amb l'anterior i vist l'article 22 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre,

Ordeno

Article 1

Es constitueix la Comissió Assessora del Memorial Democràtic, com a òrgan assessor i consultiu dels que preveu l'article 22 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre.

Article 2

Correspon a la Comissió prestar l'assessorament i elaborar els informes que li siguin requerits pel Conseller, en relació amb els objectius i les funcions del Memorial Democràtic. La Comissió podrà, a iniciativa pròpia, elevar al conseller les propostes i recomanacions que estimi adients.

Article 3

La Comissió Assessora del Memorial Democràtic està integrada pel president i els vocals que es designen a continuació:

President:

Senyor Borja de Riquer i Permanyer.

Vocals:

Senyora Maria Jesús Bono i Lahoz, responsable del Programa del Memorial Democràtic.

Senyora Cristina Borderias i Mondéjar.

Senyor Manuel J. Borja-Villel.

Senyor Joan B. Culla i Clarà.

Senyor Angel Duarte i Montserrat.

Senyora Montserrat Duch i Plana.

Senyor Josep Fontana i Lázaro.

Senyora Montserrat Iniesta i González.

Senyora Conxita Mir i Curcó.

Senyora Carme Molinero i Ruiz.

Senyor Paul Preston.

Senyor Manuel José Risques i Corbella.

Senyora...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR