DECRET 322/1992, de 28 de desembre, sobre normalització lingüística dels programaris i maquinaris informàtics.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

L'ús de la informàtica i de les eines ofimàtiques s'ha estès els darrers anys d'una manera ràpida i satisfactòria a Catalunya. La Generalitat ha promogut aquest procés en diferents àmbits: empresarial, educatiu, cultural i administratiu i s'ha dotat d'organismes i serveis que afavoreixen l'actualització d'aquestes aplicacions. En general, l'ús de la informàtica esdevé un mitjà per tal de desenvolupar un millor servei.

Atès, doncs, aquest procés de desenvolupament i de generalització dels programaris i maquinaris informàtics a tot el país, convé ara prendre mesures per afavorir-ne la progressiva normalització lingüística, tant dels que ja es poden considerar estàndards, com dels que puguin aparèixer en el futur.

En aquest sentit, el present Decret pretén, d'una banda, fixar un procediment per establir els requeriments i les condicions mínimes que en matèria d'ús de la llengua catalana han de complir els programaris i maquinaris informàtics adquirits o contractats pels diferents departaments de la Generalitat, i els organismes autònoms i empreses que en depenen. Amb aquest objectiu, es faculta la Direcció General de Serveis d'Informàtica per fomentar-ne la normalització lingüística, mitjançant l'establiment i actualització d'una relació dels programaris i maquinaris informàtics que compleixin les especificacions tècniques i lingüístiques que els facin aptes per a la seva adquisició per part de la Generalitat. D'altra banda, també s'atribueix a la Direcció General de Serveis d'Informàtica la responsabilitat d'establir un pla global de promoció i suport a la normalització lingüística dels programaris i maquinaris informàtics que marqui les grans línies a seguir pels diferents organismes competents per tal d'afavorir, promoure, difondre i incentivar, en general, l'ús i la presència efectiva de la llengua catalana en aquests productes i serveis.

Per això, d'acord amb el Govern de la Generalitat,

Decreto:

Article 1

A més de les atribucions que li confereix el Decret 30/1982, de 18 de febrer, corresponen a la Direcció General de Serveis d'Informàtica del Departament de la Presidència:

  1. Vetllar perquè els programaris i maquinaris informàtics que usi o adquireixi la Generalitat de Catalunya siguin normalitzats lingüísticament.

  2. La fixació i difusió dels criteris i especificacions tècniques i lingüístiques que han de complir tots els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR