DECRET 239/1996, de 5 de juliol, pel qual s'autoritza la constitució del Consorci Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

La Generalitat de Catalunya, mitjançant el Comissionat per a Universitats i Recerca, l'Hospital Clínic i Provincial de Barcelona i la Universitat de Barcelona han acordat la constitució d'un Consorci per tal de desenvolupar la recerca en l'àmbit de les ciències biomèdiques, amb una activitat orientada a la recerca bàsica i clínica.

Atès que l'article 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, preveu que el Govern pot acordar la constitució de consorcis amb altres administracions públiques per a finalitats d'interès comú;

Per tot això, a proposta del conseller de la Presidència i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

S'acorda la constitució del Consorci Institut d'investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer, integrat per la Generalitat de Catalunya, l'Hospital Clínic i Provincial de Barcelona i la Universitat de Barcelona, i se n'aproven els Estatuts, que estableixen la composició, les finalitats i l'organització, i que es publiquen annexos a aquest Decret.

Article 2

L'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer és un consorci públic que gaudeix de personalitat jurídica pròpia i suficient per al compliment de les seves finalitats.

Article 3

Les parts consorciades formalitzaran l'acta constitutiva i nomenaran els seus representants en els òrgans de decisió.

Disposicions finals

-1 S'autoritzen el conseller de la Presidència i el comissionat per a Universitats i Recerca per tal que, dins l'àmbit de les seves atribucions respectives, realitzin les actuacions oportunes per al desplegament i l'execució d'aquest Decret.

-2 Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 5 de juliol de 1996

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Xavier Trias i Vidal de Llobatera Conseller de la Presidència

ESTATUTS del Consorci Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

1.1 El Consorci Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer és un consorci de caràcter voluntari i de durada indefinida, creat a l'empara de l'article 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a fi de desenvolupar la recerca en l'àmbit de les ciències biomèdiques i d'agrupar grups de recerca en biomedicina que desenvolupen llur tasca en l'àmbit de Catalunya. 1.2 El Consorci regulat en aquests Estatuts constitueix una entitat pública, dotada de personalitat jurídica plena i independent de la dels seus membres, amb tota la capacitat jurídica de dret públic i privat que necessiti per a la realització dels seus objectius.

Article 2

2.1 Les institucions constitutives del Consorci són:

  1. La Generalitat de Catalunya

  2. L'Hospital Clínic i Provincial de Barcelona

  3. La Universitat de Barcelona 2.2 La participació de la Generalitat de Catalunya s'instrumentarà mitjançant el Comissionat per a Universitats i Recerca del Departament de la Presidència. 2.3 La Junta de Govern del Consorci podrà acordar l'ampliació de l'entitat amb la incorporació d'altres institucions de naturalesa o finalitats afins a les consorciades, igualment interessades en les mateixes finalitats. Nogensmenys, pot també decidir l'associació d'entitats de la referida naturalesa que vulguin establir formes d'actuació coordinada, i, especialment, amb l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona, del Consejo Superior de Investigaciones Científicas. En ambdós casos, serà necessari que l'acord consti establert en el corresponent document, el qual expressi les condicions de la relació, les obligacions recíproques i la forma de preservar l'adequada representació de les noves entitats en els òrgans de govern del Consorci, amb el benentès del respecte als presents Estatuts.

Article 3

3.1 El Consorci es regirà per aquests Estatuts, pel Reglament de règim intern que, si escau, aprovi la Junta de Govern, i per les disposicions legals de caràcter general que li siguin d'aplicació. 3.2 Per raó de la seva personalitat i naturalesa jurídica pública, el règim d'impugnació dels seus actes serà el de caràcter administratiu i li serà d'aplicació la via jurisdiccional també administrativa. 3.3 Les resolucions del director del Consorci podran ser impugnades davant la Junta de Govern, els acords de la qual exhaureixen la via administrativa. 3.4 Les normes de caràcter civil, penal i laboral són aplicables al Consorci segons sigui la naturalesa dels seus actes. 3.5 La contractació d'obres, serveis i subministraments seguirà la normativa reguladora de la contractació pública aplicable a Catalunya i les normes pertinents que dicti la Junta de Govern.

Article 4

4.1 L'objectiu fonamental del Consorci Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer és el desenvolupament de la recerca en l'àmbit de les ciències...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR