ORDRE CLT/154/2002, de 17 d'abril, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la realització d'intervencions arqueològiques i paleontològiques (codi Z10).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyOrdre

ORDRE

CLT/154/2002, de 17 d'abril, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la realització d'intervencions arqueològiques i paleontològiques (codi Z10).

Els articles 54 i 55 de la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català, regulen les mesures de foment del patrimoni cultural. L'article 55 estableix que l'Administració de la Generalitat ha d'establir ajuts a la investigació, la documentació, la conservació, la recuperació, la restauració i la millora del patrimoni cultural, amb les dotacions pressupostàries corresponents. Aquestes previsions són aplicables al patrimoni arqueològic i paleontològic com a part del patrimoni cultural.

D'altra banda, la Llei del patrimoni cultural català preveu alguns supòsits en què l'Administració de la Generalitat ha de col·laborar en el finançament de determinades intervencions arqueològiques. Aquesta col·laboració s'instrumenta de diferents maneres, una de les quals pot ser l'atorgament de subvencions a aquestes intervencions.

Per tot això, i d'acord amb l'article 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol,

Ordeno:

Article 1

S'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la realització d'intervencions arqueològiques i paleontològiques, que consten a l'annex (codi Z10).

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre de 28 d'octubre de 1991, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la realització d'intervencions arqueològiques incloses en projectes de recerca arqueològica o intervencions arqueològiques puntuals (DOGC núm. 1518, de 15.11.1991).

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 17 d'abril de 2002

Jordi Vilajoana i Rovira

Conseller de Cultura

Annex

Bases

-1 Objecte

Aquestes bases tenen per objecte regular la concessió de subvencions per a la realització d'intervencions arqueològiques i paleontològiques.

Els tipus d'intervencions que es poden acollir a les subvencions i les condicions específiques que han de complir es determinen a cada convocatòria.

-2 Destinataris/àries

Poden optar a les subvencions les persones físiques i jurídiques, incloses les corporacions locals, que hagin obtingut autorització per realitzar intervencions arqueològiques o paleontològiques en el termini que s'estableixi en la convocatòria. Si la convocatòria ho preveu, també poden optar a les subvencions les persones que hagin presentat sol·licitud d'autorització de la intervenció.

-3 Sol·licituds

3.1 Les sol·licituds s'han de formalitzar mitjançant instància, en model normalitzat disponible a les dependències de la Direcció General del Patrimoni Cultural (Servei d'Arqueologia), adreçades al director general del Patrimoni Cultural. Les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR