DECRET 171/1996, de 23 de maig, d'integració de la Generalitat de Catalunya en el Consorci per a la Gestió del Condomini del Palau Firal de Manresa i d'aprovació dels seus Estatuts.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

La Generalitat de Catalunya va adquirir al municipi de Manresa el mes de novembre de 1994 la meitat indivisa del seu Palau Firal, amb l'objectiu de patrimonialitzar els ajuts concedits anteriorment que anaven adreçats al sosteniment i la millora de l'immoble i per tal de contribuir al reequilibri territorial.

Atesa la voluntat de la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament de Manresa de crear una entitat consorciada per tal de gestionar l'explotació econòmica i l'administració patrimonial del Palau Firal de Manresa;

De conformitat amb el que disposen l'article 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; els articles 252 i 253.1 de la Llei 8/1987, de 15 d'abril, municipal i de règim local de Catalunya, i els articles 312 i 313 del Decret 179/1995, de 13 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'obres, activitats i serveis dels ens locals;

A proposta del conseller d'Indústria i Energia, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

S'autoritza l'Administració de la Generalitat de Catalunya a participar en el Consorci per a la Gestió del Condomini del Palau Firal de Manresa, que serà integrat per l'Administració de la Generalitat de Catalunya i per l'Ajuntament de Manresa, se'n ratifiquen els Estatuts, que figuren a l'annex d'aquesta disposició.

Article 2

El Consorci per a la Gestió del Condomini del Palau Firal de Manresa tindrà personalitat jurídica pròpia i plena capacitat per al compliment de les seves finalitats, i podrà realitzar actes d'administració i de disposició de béns, contractes i, en general, tots els actes necessaris per assolir les finalitats establertes en els seus Estatuts.

Article 3

Les parts consorciades formalitzaran l'acte constitutiu i nomenaran els seus representants en els òrgans de govern.

Disposicions finals

-1 El conseller d'Indústria i Energia dictarà les disposicions necessàries per a l'aplicació del present Decret.

-2 Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 23 de maig de 1996

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Antoni Subirà i Claus Conseller d'Indústria i Energia

Annex

Estatuts del Consorci per a la Gestió del Condomini del Palau Firal de Manresa

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

Creació del Consorci 1.1 La Generalitat de Catalunya i el Municipi de Manresa han constituït, per parts iguals i legalment com a entitat pública de caràcter associatiu i de naturalesa voluntària, creada d'acord amb els articles 252 i 253.1 de la Llei 8/1987, de 15 d'abril, municipal i de règim local de Catalunya, l'article 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i els articles 312 i següents del Decret 179/1995, de 13 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'obres, activitats i serveis dels ens locals, el Consorci per a la Gestió del Condomini del Palau Firal de Manresa. 1.2 El Consorci, de caràcter local, té personalitat jurídica pròpia, així com autonomia plena per gestionar la seva activitat, i tota la capacitat jurídica que requereixi la realització dels seus objectius. 1.3 El Consorci es constitueix per una durada indefinida, de conformitat amb els acords adoptats pels òrgans de govern respectius, per tal d'acomplir les finalitats que estableixen els presents Estatuts.

Article 2

Règim legal aplicable El Consorci es regeix per aquests Estatuts, pels seus reglaments de règim interior i, en el que aquests no prevegin, per les disposicions legals de caràcter general que li siguin d'aplicació.

Article 3

Domicili El Consorci tindrà el seu domicili al pavelló del Palau Firal de la ciutat de Manresa.

Article 4

Finalitat La finalitat general del Consorci serà la gestió i l'administració patrimonial del Palau Firal de Manresa, és a dir, el manteniment i la conservació de les seves instal·lacions.

Article 5

Formes de gestió El Consorci pot utilitzar, en relació amb els serveis que ha de prestar, qualsevol de les formes de gestió que preveu la legislació administrativa local, ja siguin formes institucionals o contractuals, de naturalesa pública o privada, que se sotmetran als principis sobre publicitat i concurrència establerts en la legislació sobre contractació administrativa.

Article 6

Naturalesa i atribucions El Consorci, en la seva qualitat d'entitat pública amb personalitat jurídica pròpia, gaudeix de les atribucions inherents a aquesta condició i les exerceix en el marc del que estableixen aquests Estatuts i les normes legals que li són d'aplicació, i amb les finalitats assenyalades a l'article 4 d'aquests Estatuts. El Consorci assumeix, particularment, les atribucions següents:

  1. La capacitat d'organitzar-se internament creant, modificant o suprimint els diversos serveis i establint la seva estructura i el seu règim de funcionament. A aquest efecte, el Consorci pot aprovar reglaments de règim interior.

  2. Contractar el personal i les obres, els serveis i els subministraments que siguin adients, d'acord amb el que estableix la Llei de contractes de les administracions públiques.

  3. Acceptar llegats, herències a benefici d'inventari, donacions pures i simples o oneroses en què el gravamen no superi el valor del bé donat; subvencions i ajuts, tant si provenen d'entitats públiques o privades com de persones físiques.

  4. Exercir les accions judicials i administratives que calguin en defensa dels seus interessos.

Capítol 2 Òrgans de govern i de gestió

Article 7

Enumeració El Consorci es regirà pels òrgans següents:

  1. El Comitè de Direcció.

  2. El president.

  3. El secretari.

Secció primera Del Comitè de Direcció

Article 8

Dels membres 8.1 El Comitè de Direcció és l'òrgan superior del Consorci i està compost per sis membres, tres de nomenats per la Generalitat de Catalunya i tres de nomenats pel Ple de l'Ajuntament de Manresa entre els seus membres electes corporatius. 8.2 El mandat dels membres del Comitè de Direcció tindrà una durada de quatre anys i podrà ser renovat successivament per períodes de temps iguals. 8.3 Les institucions titulars designen i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR