ORDRE PTO/439/2005, de 31 d'octubre, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions en règim de concurrència competitiva per a operacions que tinguin com a finalitat garantir la viabilitat en època hivernal dels accessos i vies de comunicació de les estacions d'esquí nòrdic, i d'aprovació de les bases reguladores.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/439/2005, de 31 d'octubre, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions en règim de concurrència competitiva per a operacions que tinguin com a finalitat garantir la viabilitat en època hivernal dels accessos i vies de comunicació de les estacions d'esquí nòrdic, i d'aprovació de les bases reguladores.

La pràctica de l'esquí nòrdic, que desperta un gran interès a Catalunya, requereix disposar d'unes estacions que comptin amb les instal·lacions adequades per a aquesta modalitat esportiva.

Per aquest motiu, es fa necessària una actuació administrativa que permeti posar a l'abast de les estacions d'esquí nòrdic, tant d'iniciativa pública com privada, els ajuts necessaris per facilitar el manteniment d'unes instal·lacions competitives, amb uns accessos practicables.

Per tot això, d'acord amb el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i amb les normes bàsiques de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i a proposta de la Direcció General de Carreteres,

Ordeno:

.1 Obrir la convocatòria per a l'any 2005 per a l'atorgament de subvencions en règim de concurrència competitiva per al finançament de les operacions efectuades en la temporada hivernal 2004-2005 per garantir la viabilitat en època hivernal dels accessos i vies de comunicació de les estacions d'esquí nòrdic afectats per les nevades.

.2 L'import màxim destinat a aquesta convocatòria és de 250.000 euros: per a operacions de neteja es destina la quantitat de 200.000 euros, que van a càrrec de la posició pressupostària D/471160000/1211 del centre gestor PO05 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2005; per a adquisició de maquinària es destina la quantitat de 50.000 euros, que van a càrrec de la posició pressupostària D/770160300/5138 del centre gestor PO05 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2005.

.3 Aprovar les bases reguladores per a l'atorgament d'aquestes subvencions, les quals consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 31 d'octubre de 2005

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial

i Obres Públiques

Annex

Bases reguladores

Article 1

Objecte

L'objecte de les subvencions que es regeixen per aquestes bases és el finançament de les operacions necessàries per garantir la viabilitat hivernal dels accessos i vies de comunicació de les estacions d'esquí nòrdic afectats per les nevades que s'hagin portat a terme durant la temporada hivernal 2004/2005.

Article 2

Beneficiaris

Poden acollir-se a aquestes subvencions les empreses i entitats explotadores o concessionàries d'estacions d'esquí nòrdic en servei durant la temporada hivernal 2004-2005 que, com a conseqüència de les nevades, hagin necessitat fer operacions de manteniment i neteja dels seus accessos i vies de comunicació.

Article 3

Característiques de les actuacions

3.1 Poden acollir-se al finançament d'aquestes subvencions les actuacions següents:

  1. Neteja d'accessos i vies de comunicació afectats per les nevades, entenent per accessos i vies de comunicació els trams de vials compresos entre les estacions d'esquí i les interseccions amb les carreteres de titularitat de les administracions públiques.

  2. Adquisició de maquinària destinada a la finalitat descrita a l'apartat a).

3.2 En el cas de les estacions que disposin d'instal·lacions tant per a la pràctica de l'esquí nòrdic com de l'esquí alpí, les empreses hauran d'optar bé per acollir-se al règim establert en la present Ordre o bé al que estableix el Decret 98/1993, de 9 de març, sobre el foment de la millora i el desenvolupament de les estacions d'esquí alpí i el turisme de neu.

Article 4

Import de la subvenció i criteris de valoració

4.1 Per a la concessió de les subvencions s'apliquen els criteris de valoració següents:

  1. El quilometratge total dels accessos i vies de comunicació on s'han realitzat els treballs de neteja objecte de la subvenció. La puntuació s'atorga en funció del quilometratge.

  2. Les cotes màximes i mínimes dels accessos i vies de comunicació objecte de neteja. La puntuació s'atorga en funció de la cota.

4.2 La subvenció es pot concedir per l'import total sol·licitat o per un import parcial, tenint en compte les disponibilitats pressupostàries i el nombre de sol·licituds presentades...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR