ORDRE PTO/147/2009, de 27 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores que han de regir la convocatòria d'ajuts en règim de concurrència competitiva als ajuntaments que hagin completat les actuacions dels projectes d'intervenció integral a l'empara de la Llei 2/2004, de 4 de juny, de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/147/2009, de 27 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores que han de regir la convocatòria d'ajuts en règim de concurrència competitiva als ajuntaments que hagin completat les actuacions dels projectes d'intervenció integral a l'empara de la Llei 2/2004, de 4 de juny, de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial.

L'article 42 de la Llei 16/2008, de 23 de desembre, de mesures fiscals i financeres (DOGC núm. 5288, de 31 de desembre de 2008), autoritza el Departament de Política Territorial i Obres Públiques perquè, a càrrec del Fons de foment del Programa de barris i àrees urbanes d'atenció especial creat per la Llei 2/2004, de 4 de juny, de millora de barris i viles que requereixen atenció especial, i en la proporció que el Departament estableixi, pugui formalitzar convenis amb els ajuntaments, destinats a noves actuacions que han de servir per completar i consolidar les millores assolides mitjançant la realització del projecte d'intervenció integral i incrementar la cohesió social.

Per això, d'acord amb el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i la normativa bàsica estatal de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu Reglament, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores que han de regir la convocatòria per a l'atorgament dels ajuts en règim de concurrència competitiva als ajuntaments que hagin completat les actuacions dels projectes d'intervenció integral a l'empara de la Llei 2/2004, de 4 de juny, de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial, que figuren a l'annex.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 27 de març de 2009

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial

i Obres Públiques

Annex

Bases reguladores de les convocatòries dels ajuts destinats a la realització de les actuacions que preveu l'article 42.1 de la Llei 16/2008, de 23 de desembre, de mesures fiscals i financeres.

.1 Objecte

Aquestes bases tenen per objecte establir el procediment per a la concessió dels ajuts per al finançament de noves actuacions a realitzar pels ajuntaments que hagin completat projectes d'intervenció integral en barris a l'empara de la Llei 2/2004, de 4 de juny, de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial, tal com estableix l'article 42.1 de la Llei 16/2008, de 23 de desembre, de mesures fiscals i financeres.

.2 Beneficiaris

2.1 Poden rebre finançament els ajuntaments que hagin completat projectes d'intervenció integral i hagin presentat l'informe d'avaluació final previst a l'article 19 del Decret 369/2004, de 7 de setembre, pel qual es desplega la Llei 2/2004, de 4 de juny, de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial. En l'informe hi ha de figurar una proposta de continuïtat, que exposi de manera raonada i detallada les noves actuacions que es proposen per tal de redreçar les mancances encara existents en l'àrea d'atenció especial, que inclogui la descripció i justificació dels objectius perseguits i especifiqui el seu cost i calendari d'implementació.

2.2 Els ajuntaments beneficiaris han de complir els següents requisits:

  1. Estar al corrent en el compliment de les seves obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat i de les seves obligacions davant la Seguretat Social

  2. No trobar-se en cap dels supòsits que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

    .3 Actuacions subvencionables

    3.1 Són actuacions subvencionables les noves actuacions a realitzar dins l'àmbit definit com a àrea urbana d'atenció especial que ha estat objecte del corresponent projecte d'intervenció integral, i que deriven de les propostes de continuïtat incloses a l'informe d'avaluació final del projecte. Les actuacions s'han de referir, principalment, a intervencions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR