Decret 7/2014, de 31 de gener, pel qual es modifica el Decret 9/1997, de 23 de gener, pel qual es crea el Registre de Societats Agràries de Transformació de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

El Reial decret 1776/1981, de 3 d’agost, va aprovar l’Estatut que regula les societats agràries de transformació. Aquest Reial decret va ser desplegat per una ordre de 14 de setembre de 1982.

Posteriorment, la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, mitjançant el Decret195/1996, de 7 de novembre, va assumir i distribuir les competències transferides en matèria de societats agràries de transformació, i mitjançant el Decret9/1997, de 23 de gener, va crear el Registre de Societats Agràries de Transformació de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i va establir la normativa reguladora aplicable als expedients de constitució i inscripció d’aquestes societats. L’article 13 del Decret 9/1997 especifica com s’ha d’acreditar la condició de titular d’explotació agrària.

El Decret 53/2006, de 16 de juny, pel qual es regula el Registre general d’explotacions agràries de les Illes Balears, crea aquest registre com a instrument bàsic per al seguiment de la política agrària i punt de referència dels titulars de les explotacions agràries per poder accedir a les mesures de foment que s’articulin.

Ara, amb la finalitat de simplificar l’acreditació documental de la condició de titular d’explotació agrària i, a més a més, substituir les formes d’acreditar-la, algunes per obsoletes i d’altres per falta de correspondència amb l’interès de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, la condició de titular d’explotació agrària s’ha d’acreditar amb la inscripció de l’explotació agrària en el Registre general d’explotacions agràries de les Illes Balears, regulat pel Decret 53/2006 i per l’Ordre de la consellera d’Agricultura i Pesca de 23 de juny de 2006, que el desplega.

L’article 30.10 de la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, fixa com a competències exclusives de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, entre d’altres, l’agricultura i la ramaderia, i la qualitat, la traçabilitat i les condicions dels productes agrícoles i ramaders i dels productes alimentaris que se’n deriven. Aquestes competències s’han d’exercir d’acord amb l’ordenació general de l’economia. A més, l’article 31.4 estableix que, en el marc de la legislació bàsica de l’Estat, corresponen a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears el desplegament legislatiu i l’execució de la matèria d’ordenació i planificació de l’activitat econòmica de les Illes Balears.

Mitjançant el Decret 5/2013, de 2 de maig...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR