DECRET 26/2001, de 23 de gener, pel qual es crea la Comissió Permanent Interdisciplinària contra la Violència de Gènere.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

26/2001, de 23 de gener, pel qual es crea la Comissió Permanent Interdisciplinària contra la Violència de Gènere.

La violència de gènere, especialment l’exercida en l’àmbit de la llar, és la causa més perversa de moltes de les lesions físiques i psíquiques que pateixen les persones de la nostra societat i, malgrat la conscienciació i el rebuig social assolits en els darrers anys en contra d’aquests fets, el nombre de casos i el nivell de gravetat de les lesions es manté molt alt.

Les actuacions per eradicar la violència de gènere i per pal·liar-ne els efectes han de tenir un origen i un abast molt amplis, ja que s’han d’encaminar a suavitzar tant com sigui possible el mal sofert per les víctimes, a oferir propostes de reeducació de les persones agressores, i a potenciar les mesures preventives que comportin l’acceptació individual i col·lectiva de valors i actituds. Per això, els organismes i les entitats implicats no poden ser només els de l’Administració i dels serveis amb funcions d’atenció a la víctima o de repressió de la persona agressora, sinó que és imprescindible la participació d’agents educatius i informatius que col·laborin a la difusió i a l’adquisició de valors relacionats amb el respecte a les persones i amb el rebuig d’actituds possessives i violentes.

Per fer efectives les previsions dels articles 8.2 i 9.27 de l’Estatut d’autonomia es va crear l’Institut Català de la Dona mitjançant la Llei 11/1989.

La Moció 15/VI del Parlament de Catalunya, sobre la violència de gènere, insta el Govern a crear una comissió permanent per a l’elaboració, el control i l’avaluació d’un pla integral contra la violència de gènere.

Per tot això, i de conformitat amb el que estableix l’article 51 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat, a proposta del conseller en cap i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Creació

Es crea la Comissió Permanent Interdisciplinària contra la Violència de Gènere.

Article 2

Composició

2.1 Aquesta Comissió estarà presidida pel conseller en cap i integrada per les persones que es designin en representació dels òrgans i de les entitats següents:

Presidència de l’Institut Català de la Dona, que actuarà com a òrgan coordinador.

Direcció de la Secretaria del Govern, Departament de la Presidència.

Secretaria General de Joventut, Departament...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR