DECRET 9/1988, de 13 de gener, de creació del Centre de Relacions Autonòmiques.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 158/1988.

La Generalitat de Catalunya està involucrada, cada vegada més, en un teixit de relacions polítiques, econòmiques i socials en l'àmbit que la circunda i, molt concretament, amb les diferents autonomies que integren l'Estat Espanyol. L'ordenació autonòmica va agafant consistència i va incidint cada cop més en la vida política i institucional, econòmica i cultural de tot l'Estat i de Catalunya.

És per això que el Govern de la Generalitat considera que el tema és prou important i significatiu perquè es creï un organisme que s'encarregui de dur a terme estudis i investigacions, gestions, contactes i activitats d'informació i foment relacionats amb l'esmentada problemàtica.

En conseqüència, d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Es crea el Centre de Relacions Autonòmiques com a Organisme, sense personalitat jurídica, que depèn funcionalment i directament del President de la Generalitat i orgànicament de la Secretaria General de la Presidència.

Article 2

Seran funcions del Centre:

  1. El coneixement sistematitzat i el foment de les relacions sòcio-econòmiques, en els seus vessants polítics, econòmics i jurídics, de Catalunya.

  2. L'estudi, igualment, de les incidències que l'integració a la Comunitat Econòmica Europea té sobre les comunitats autònomes, tant en l'ordre polític i competencial com jurídic i econòmic.

  3. L'assessorament a la Presidència de la Generalitat sobre tots els temes anteriorment esmentats i altres que hi estiguin directament relacionats.

  4. Altres encàrrecs de la Presidència de la Generalitat.

Article 3

El Centre estarà regit per un President executiu que ho serà el Conseller d'Economia i Finances. Disposarà com a mínim de 3...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR