DECRET 6/1987, de 15 de gener, pel qual s'aproven el Pla d'obres i serveis de Catalunya, any 1987 i les seves Bases d'Execució.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

Atesa la Resolució 28/II del Parlament de Catalunya, de 21 de febrer de 1985, sobre les bases per a la selecció d'obres en el Pla d'obres i serveis de Catalunya;

Atès el Decret 242/1986, de 4 d'agost, de convocatòria per a la formació del Pla d'obres i serveis de Catalunya, any 1987;

Atès el Reial Decret 1673/1981, de 3 de juliol, pel qual es regula el règim dels Plans d'obres i serveis; Ateses les aportacions de l'Estat i la Generalitat per a la dotació del Pla d'obres i serveis de Catalunya, any 1987, i les aportacions, mínimes i obligatòries, de les Diputacions catalanes al Pla, les quals es xifren en un 87.50% de les anteriors;

Ateses les consideracions expressades per les Diputacions catalanes, la Corporació Metropolitana de Barcelona, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya en el tràmit d'audiència assenyalat en l'article 5 de l'esmentat Decret de convocatòria;

Atès el resultat de la informació pública del projecte del Pla d'obres i serveis de Catalunya, any 1987, segons l'Edicte publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, núm. 772 del dia 28 de novembre de 1986;

A proposta del Conseller de Governació i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article únic

S'aproven definitivament el Pla, Base i Addicional, d'obres i serveis de Catalunya, any 1987, el Pla específic de Tractament de Residus Sòlids Urbans, i les Bases d'Execució, que figuren com a Annexos I, II, III i IV d'aquest Decret.

Disposició final Única Aquest Decret entrarà en vigor el dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 15 de gener de 1987

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Agustí M. Bassols i Parés Conseller de Governació

(Vegeu annexos I al III a les pàgs. 407-461)

Annex IV

I Normes Generals

-1 Normativa aplicable L'execució del Pla d'obres i serveis de Catalunya, any 1987, es regirà per les normes reguladores dels Plans d'obres i serveis en tot el que sigui aplicable a la Generalitat i especialment pels Reials Decrets 1673/1981, de 3 de juliol, i 2689/1981, de 13 de novembre. Pel que fa a la contractació i l'execució de les obres, seran d'aplicació la Llei i el Reglament de Contractes de l'Estat en el que sigui vigent a la contractació dels Ens Locals, segons estableixen els articles 112 i concordants del Reial Decret Legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, pel qual s'aprovà el text refòs de les disposicions legals vigents en matèria de Règim Local.

-2 Execució del Pla. Ens Gestors L'execució del Pla correspon a la Generalitat de Catalunya. Al Departament de Governació correspon la superior direcció i control del Pla d'obres i serveis de Catalunya. S'encomana a les Diputacions catalanes i a la Corporació Metropolitana de Barcelona, (d'ara en endavant Ens gestors), en l'àmbit del seu territori, les funcions de gestió en el marc de les presents bases i de les instruccions que, per a l'aplicació d'aquestes i de la normativa, dicti el Director General d'Administració Local. Les quantitats consignades en el Pressupost de la Generalitat destinades al finançament del Pla d'obres i serveis de Catalunya, any 1987, seran transferides, pels imports que corresponguin, als Ens Gestors d'acord amb les normes de funcionament de la Intervenció General de la Generalitat.

-3 Atribucions del Conseller de Governació pel que fa al Pla

  1. Aprovar la inclusió en el Pla de les majors disponibilitats econòmiques que es puguin produir.

  2. Aprovar les inversions a finançar amb càrrec a les previsions que determina l'apartat 3.3 de la Resolució del Parlament de Catalunya de 21 de febrer de 1985, llevat de les referides a les revisions de preus.

  3. Aprovar l'augment de subvenció de les obres incloses en els Plans que hagin sofert una modificació del seu pressupost, sempre que es mantingui el percentatge de subvenció.

  4. Interpretar les presents bases.

  5. Qualsevol altra que determini el contingut de les presents bases.

    -4 Atribucions del Director General d'Administració Local pel que fa al Pla.

  6. Acceptar les renúncies, totals o parcials, d'obres incloses en el Pla incorporant al Fons de romanents les subvencions i els crèdits que tenen assignats.

  7. Fixar i modificar la procedència de les subvencions que figuren en el finançament de les obres, mantenint-ne l'import.

  8. Acceptar les renúncies totals o parcials dels crèdits assignats i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR