DECRET 1/2014, de 7 de gener, pel qual s'aprova l'alteració dels termes municipals de Torelló i de Sant Vicenç de Torelló.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

El 29 de novembre de 2010, el Ple de l’Ajuntament de Torelló va acordar iniciar un expedient d’alteració dels termes municipals de Torelló i de Sant Vicenç de Torelló, consistent en la segregació de 53,21 ha del municipi de Torelló per a la seva agregació al municipi de Sant Vicenç de Torelló i de 5,43 ha del municipi de Sant Vicenç de Torelló per a la seva agregació al de Torelló, d’acord amb el que estableix l’article 14, en relació amb l’article 13.1.c) del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 2/2003, de 28 d’abril.

L’expedient va ser sotmès a informació pública, sense que es presentessin al·legacions, i a informe dels ens locals que no l’havien promogut. L’Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló, mitjançant acord plenari de 18 de juliol de 2012, va informar favorablement sobre l’alteració de termes, tot i que va sol·licitar que s’incorporessin a l’expedient les fitxes cadastrals afectades del terme municipal de Sant Vicenç de Torelló. El Consell Comarcal d’Osona, en data 13 de juny de 2012, i la Diputació de Barcelona, en data 18 d’octubre de 2012, van acordar, respectivament, emetre informe favorable de l’expedient d’alteració de termes.

El Ple de l’Ajuntament de Torelló, en la sessió de 26 de novembre de 2012, va acordar, per majoria absoluta del nombre legal dels seus membres, aprovar la procedència de l’alteració de termes municipals proposada, que conté les esmenes indicades pel Ple de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló. Finalment, l’Ajuntament de Torelló, en data 12 de desembre de 2012, va trametre l’expedient al Departament de Governació i Relacions Institucionals.

La Direcció General d’Administració Local va emetre informe favorable sobre la tramitació del procediment i la procedència de l’alteració el 22 de gener de 2013, d’acord amb els criteris fixats en el Decret 244/2007, de 6 de novembre, pel qual es regula la constitució i la demarcació territorial dels municipis, de les entitats municipals descentralitzades i de les mancomunitats de Catalunya.

La Comissió de Delimitació Territorial, en la sessió de 29 de maig de 2013, va emetre informe favorable sobre l’expedient.

El 4 de juliol de 2013, es va posar en coneixement de l’Administració de l’Estat la tramitació de l’expedient.

La Comissió Jurídica Assessora, en la sessió de 17 d’octubre de 2013, en va emetre dictamen favorable.

Per tot això, tenint en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR