DECRET 151/2005, de 12 de juliol, pel qual es fixen els preus per a la prestació de serveis acadèmics a les universitats públiques de Catalunya i a la Universitat Oberta de Catalunya per al curs 2005-2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET 151/2005, de 12 de juliol, pel qual es fixen els preus per a la prestació de serveis acadèmics a les universitats públiques de Catalunya i a la Universitat Oberta de Catalunya per al curs 2005-2006.

L'article 117.3 de la Llei 1/2003, de 19 de febrer, d'universitats de Catalunya, estableix que correspon al Govern de la Generalitat aprovar els preus públics dels ensenyaments conduents a l'obtenció dels títols universitaris oficials i la resta de drets legalment establerts.

L'article 81 de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, estableix que els preus públics per als estudis que condueixen a l'obtenció d'un títol universitari oficial són fixats per la comunitat autònoma dins els límits que estableixi el Consell de Coordinació Universitària que estaran relacionats amb els costos de prestació del servei.

En aquest marc, el present Decret fixa els preus dels crèdits de tots els estudis universitaris oficials que s'imparteixen a les universitats públiques de Catalunya i a la Universitat Oberta de Catalunya, així com els dels altres serveis acadèmics. Així mateix, pel que fa als centres docents adscrits, es determina el percentatge sobre els preus públics dels ensenyaments que s'han d'abonar en concepte de tutela acadèmica.

Respecte als preus s'estableixen recàrrecs i exempcions. Els primers pretenen garantir que els recursos públics, sempre limitats, vagin destinats a donar les màximes oportunitats d'estudi als/a les estudiants que cursen per primera vegada una carrera en una universitat pública i a aquells/es estudiants amb un millor rendiment acadèmic.

Com a novetats, en el Decret s'estableix per primera vegada el preu per a les proves d'accés a la Universitat, el qual fins ara era objecte d'una regulació específica. Aquest preu serà d'aplicació per a les proves que tindran lloc el curs 2005-2006 per accedir a la universitat en el curs 2006-2007.

Així mateix, s'estableix un nou preu corresponent a la matrícula dels crèdits de lliure elecció d'anglès a la Universitat Oberta de Catalunya. Els diferents nivells d'anglès que s'oferiran als/a les estudiants del sistema universitari públic de Catalunya a través de la Universitat Oberta de Catalunya podran ser objecte de reconeixement per part de les universitats.

Finalment, s'estableix un preu per a l'homologació de títols estrangers d'educació superior a títols i graus de postgrau, arran de la publicació del Reial decret 309/2005, de 18 de març, pel qual es modifica el Reial decret 285/2004, de 20 de febrer, pel qual es regulen les condicions d'homologació i convalidació de títols i estudis estrangers d'educació superior, el qual atribueix als rectors de les universitats la competència per a la seva homologació.

Per això, a proposta conjunta dels consellers d'Economia i Finances i d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1

Àmbit d'aplicació

Article 1

Objecte

1.1 Aquest Decret té per objecte fixar els preus a satisfer per a la prestació dels serveis acadèmics i complementaris dels ensenyaments que condueixen a l'obtenció de títols oficials de les universitats públiques de Catalunya i de la Universitat Oberta de Catalunya en el curs 2005-2006, que consten en l'Annex del present Decret.

1.2 L'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) aplicarà els imports que estableix aquest Decret en concepte de preus per a la prestació de serveis acadèmics universitaris.

1.3 Els consells socials de les universitats públiques de Catalunya fixaran els preus pels conceptes següents:

  1. La prestació dels ensenyaments propis de les universitats, dels cursos d'especialització i la inscripció d'estudiants que cursin determinades matèries amb autorització de la universitat.

  2. La contraprestació pels materials didàctics específics i serveis específics en els sistemes metodològics que impliquen semipresència en els estudis.

1.4 En el cas de la Universitat Oberta de Catalunya, els preus pels conceptes esmentats a l'apartat anterior seran fixats pel Patronat de la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya, que fixarà igualment els preus a satisfer per a l'obtenció de títols oficials en els campus externs al seu àmbit principal i que no estan vinculats al Contracte Programa signat entre el Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació i aquesta Universitat.

Article 2

Centres adscrits

2.1 Els/les estudiants dels centres adscrits la titularitat dels quals correspon a la Generalitat de Catalunya i als seus ens autònoms o als consorcis en els quals participa abonaran a les universitats, en concepte de tutela acadèmica, el 10% dels preus establerts als apartats 1 i 2 de l'annex, segons correspongui.

2.2 Els/les estudiants dels centres adscrits la titularitat dels quals no correspon als ens esmentats a l'apartat anterior abonaran a la universitat, en concepte de tutela acadèmica, el 22% dels preus establerts als apartats 1 i 2 de l'annex, segons correspongui.

2.3 Els preus per la resta dels conceptes que regula aquest Decret s'abonaran a la institució que presta el servei corresponent.

Article 3

Universitat Oberta de Catalunya

3.1 Atesa la seva formulació jurídica i les seves particularitats metodològiques, la Universitat Oberta de Catalunya determinarà la contraprestació pels materials didàctics i serveis específics, d'acord amb la seva normativa acadèmica.

3.2 L'import mínim a abonar en concepte de crèdits matriculats a la Universitat Oberta de Catalunya, no podrà ser inferior al valor econòmic corresponent a 11,5 crèdits per cada període semestral de matrícula, tret que es matriculi només d'assignatures sense docència (convalidades, adaptades o reconegudes) o que es matriculin d'anglès no presencial.

3.3 Els/les estudiants de les universitats públiques de Catalunya, les quals hagin convingut el reconeixement corresponent, podran matricular les assignatures dels diferents nivells d'anglès a la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR