ORDRE INT/68/2012, de 22 de març, per la qual es crea el fitxer de dades de caràcter personal denominat Autoritzacions dels centres de formació del personal de seguretat privada.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior
Rango de LeyOrdre

L’apartat 6 de l’article 3 de la Llei 10/2007, de 30 de juliol, de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, ha estat recentment modificat per l’article 106 de la Llei 11/2011, del 29 de desembre, de reestructuració del sector públic per agilitar l’activitat administrativa, que ha passat a tenir la redacció següent: "Correspon a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya homologar els programes formatius dels centres de formació del personal de seguretat privada, d’acord amb la legislació. Així mateix, l’Institut pot acomplir activitats de formació prèvia i de formació permanent del personal de la seguretat privada. Sens perjudici d’aquestes competències, correspon a la direcció general competent en matèria de seguretat privada autoritzar els centres de formació del personal de la seguretat privada i avaluar-ne l’activitat".

En conseqüència, aquesta modificació ha implicat que la facultat d’autoritzar els centres de formació del personal de seguretat privada, que fins ara s’atribuïa a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, ara correspon a la Direcció General d’Administració de Seguretat del Departament d’Interior.

Segons el Decret 320/2011, de 19 d’abril, de reestructuració del Departament d’Interior, entre les funcions de la Direcció General d’Administració de Seguretat, previstes a l’article 47, es troba la d’exercir les funcions que li encomani la normativa vigent en matèria de seguretat privada.

L’article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, estableix que la creació, modificació o supressió de fitxers de les administracions públiques únicament es podrà dur a terme mitjançant una disposició general publicada en el diari oficial corresponent.

D’altra banda, la disposició final tercera de la Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, disposa que els consellers o conselleres de la Generalitat, dins l’àmbit de les competències respectives, estan habilitats per a la creació, modificació i supressió mitjançant una ordre, dels fitxers que siguin pertinents.

En conseqüència, atès l’article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, de conformitat amb la disposició final tercera de la Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, d’acord amb l’informe d’aquesta Autoritat i d’acord amb el dictamen de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR