Decret 7/2009, de 6 de febrer, pel qual es modifica el Decret 64/2005, de 10 de juny, de creació del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria d'Agricultura i Pesca
Rango de LeyDecret

Decret 7/2009, de 6 de febrer, pel qual es modifica el Decret 64/2005, de 10 de juny, de creació del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears El Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) es va crear mitjançant el Decret 64/2005, de 10 de juny, amb l'objecte principal d'executar la política de la Conselleria d'Agricultura i Pesca relativa a l'aplicació de les mesures de foment i millora dels sectors agrari i pesquer, incloses les derivades de la política agrícola comuna i dels fons procedents de l'Instrument Financer d'Orientació de la Pesca, de les mesures de desenvolupament rural i altres règims d'ajudes prevists per la normativa de la Unió Europea. A més de l'objecte esmentat, es va crear també amb l'objectiu de constituir-se com a organisme pagador de les ajudes derivades de la política agrícola comuna de les mesures de desenvolupament rural i d'altres règims d'ajuda considerats per la normativa de la Unió Europea, tot això en els termes i amb les condicions que preveu tant aquesta normativa, com l'estatal i l'autonòmica.

Aquesta empresa pública es va crear amb la finalitat de poder desenvolupar l'activitat de foment d'una manera més àgil i flexible, per aconseguir una major eficàcia i eficiència en aquesta activitat.

Segons disposa l'article 1 del Decret 64/2005, de 10 de juny, el Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) gaudeix d'autonomia funcional i de gestió i està adscrit a la conselleria competent en matèria d'agricultura i pesca, que n'ha de controlar l'eficàcia de l'activitat.

Com a conseqüència del control d'eficàcia dut a terme per la Conselleria d'Agricultura i Pesca sobre aquesta empresa pública, s'ha considerat que per raons operatives és necessari que la Conselleria d'Agricultura i Pesca pugui convocar directament determinades línies d'ajuda que, per tant, queden excloses de l'àmbit competencial del FOGAIBA.

Aquest Decret té un caràcter merament organitzatiu de la Conselleria d'Agricultura i Pesca, per la qual cosa la consulta al Consell Consultiu de les Illes Balears no és preceptiva, d'acord amb l'article 10.6 de la Llei 5/1993, de 15 de juny.

Per tot això, a proposta de la consellera d'Agricultura i Pesca i havent-ho considerat el Consell...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR