DECRET 247/1989, de 25 de setembre, pel qual es crea l'Institut Superior d'Estudis Turístics (INSETUR) i se n'aproven els estatuts.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

L'exigència de dotar de mitjans adequats el sector turístic reclama atendre, en primer lloc, la formació dels professionals que presten els seus serveis en aquest mitjà. Amb aquesta finalitat la Generalitat i una sèrie d'institucions públiques i privades, entre les quals destaca la Universitat Autònoma de Barcelona, han acordat crear un Consorci que dedicarà els seus esforços a l'elevació del nivell de formació dels professionals del sector. A proposta del Conseller de Comerç, Consum i Turisme, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

S'aprova la constitució del Consorci denominat Institut Superior d'Estudis Turístics (INSETUR), integrat per la Generalitat de Catalunya a través del Departament de Comerç, Consum i Turisme i les institucions públiques i privades següents: Universitat Autònoma de Barcelona. Patronat de l'Estudi General de Girona. Patronat de Turisme Girona-Costa Brava. Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona. Confederació Empresarial d'Hostaleria de Catalunya. Associació Catalana d'Agències de Viatge. Federació Catalana de Càmpings i Ciutats de Vacances.

Article 2

2.1 El Consorci té caràcter voluntari i indefinit i la seva finalitat és la programació i el seguiment de les tasques de formació superior i de recerca en el camp del turisme, d'acord amb els seus estatuts. Tot això sens perjudici del seguiment que li correspongui al Departament de Comerç, Consum i Turisme, en els termes que, reglamentàriament, procedeixi. 2.2 El Consorci tindrà personalitat jurídica pública sotmesa a l'ordenament jurídic públic per al compliment de les seves finalitats.

Article 3

S'aproven els estatuts pels quals es regirà aquest Consorci i que es publiquen en l'annex d'aquest Decret.

Article 4

Als efectes del control financer del Consorci, s'atendrà el que disposa l'article 75 de la Llei 10/1982, de 12 de juliol, de finances públiques de la Generalitat de Catalunya.

Disposicions finals

- 1 Es faculta el Conseller de Comerç, Consum i Turisme per dictar les normes necessàries per al desplegament, l'eficàcia i l'execució del present Decret.

- 2 El present Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 25 de setembre de 1989

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Lluís Alegre i Selga Conseller de Comerç, Consum i Turisme

ESTATUTS del Consorci Institut Superior d'Estudis Turístics (INSETUR)

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

1.1 El Consorci Institut Superior d'Estudis Turístics (INSETUR) és una entitat de dret públic en la qual s'integren per al compliment de les seves facultats les institucions públiques i privades següents: Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Comerç, Consum i Turisme. Universitat Autònoma de Barcelona. Patronat de l'Estudi General de Girona. Patronat de Turisme Girona-Costa Brava. Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona. Confederació Empresarial d'Hostaleria de Catalunya. Associació Catalana d'Agències de Viatges. Federació Catalana de Càmpings i Ciutats de Vacances. 1.2 Aquest Consorci té com a finalitat:

  1. La promoció dels estudis de turisme dins l'àmbit de Catalunya i l'exercici de les activitats docents en aquesta matèria a través d'una escola de turisme.

  2. El desenvolupament de programes de formació en especial de postgrau, en el camp del turisme.

  3. La realització d'investigacions turístiques des d'una perspectiva pluridisciplinària.

  4. Altres finalitats que s'acordin en el camp de la formació i la recerca en matèria turística.

Article 2

El Consorci Institut Superior d'Estudis Turístics (INSETUR) té caràcter voluntari i indefinit, i es regirà pels presents Estatuts, i en tot el que aquests no prevegin, per l'ordenament jurídic general. La incorporació de nous membres al corsorci es podrà dur a terme mitjançant la modificació dels presents estatuts.

Article 3

L'Institut Superior d'Estudis...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR