DECRET 509/1981, de 10 de desembre, de creació i estructuració de la Subdirecció General d'Higiene Alimentària de la Direcció General de Promoció de la Salut, del Departament de Sanitat i Seguretat Social.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

El Decret de 22 d'octubre de 1979, dotà el Departament de Sanitat i Seguretat Social de la seva estructura bàsica, i creà la Direcció General de Promoció de la Salut, estructurant-la alhora en funció de les necessitats derivades de les transferències de serveis de l'Estat i les funcions atribuïdes a l'esmentada Direcció General.

Atesa la creixent importància del control d'aliments per prevenir les intoxicacions i toxi-infeccions d'origen alimentari com a determinants d'alteracions de la salut, així com la creixent complexitat dels procediments analítics per realitzar l'esmentat control;

Atès que cal dotar l'Administració Sanitària d'una estructura que permeti actuar amb una major eficàcia en les matèries que li estan atribuïdes;

Ateses les mesures segona i tercera de la Resolució 31/1 del Parlament de Catalunya sobre normes urgents de defensa de la salut dels consumidors;

Atès el que disposa el Reglament de Règim Interior de la Generalitat de Catalunya aprovat pel Decret de 18 de març de 1978, el Decret de 18 de setembre de 1978 sobre organitzacions i competències dels òrgans dels Departaments i el Decret 14/1981, de 22 de gener;

A proposta del Conseller de Sanitat i Seguretat Social i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer 1

Es crea la Subdirecció General.

d'Higiene Alimentària, que tindrà cura d'aplicar la política que en matèria alimentària realitzi la Direcció General de Promoció de la Salut. 2. El Subdirector General d'Higiene Alimentària coordinarà i supervisarà els següents Serveis i funcions:

  1. Servei de Registre Sanitari.

  2. Servei de Control Sanitari d'Aliments.

  3. Les funcions de control d'aliments, que realitzarà el Laboratori Central d'Anàlisi i Referència.

Article segon 1

El Servei de Registre Sanitari que es.

crea per aquest Decret organitzarà i custodiarà el Registre Sanitari d'Indústries i Productes Alimentaris, que serà únic. 2. El Servei de Registre Sanitari comprèn les següents Seccions:

  1. Secció d'Indústries d'Aliments d'Origen Animal.

  2. Secció d'Indústries d'Aliments d'Origen no Animal.

  3. Secció de Productes de Vigilància Sanitària Especial.

Article tercer 1

El Servei de Control Sanitari.

d'Aliments que es crea per aquest Decret tindrà cura de l'execució de les actuacions higièniques i sanitàries necessàries sobre els aliments per protegir la salut del consumidor. 2. El Servei de Control Sanitari d'Aliments...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR