DECRET 501/1983, de 18 de novembre, d'estructuració orgànica de l'Institut Català de la Salut.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

La Llei de Catalunya 12/1983, de 14 de juliol, disposa que la gestió al territori de Catalunya de les prestacions i serveis sanitaris ha de ser duta a terme, sota la direcció, la vigilància i la tutela del Departament de Sanitat i Seguretat Social, per l'Institut Català de la Salut, Entitat Gestora creada per aquesta Llei, la qual determina, alhora, que les funcions i competències de la Generalitat en matèria de sanitat han d'ésser exercides pel Consell Executiu i pels Departaments competents d'acord amb els principis de descentralització i desconcentració de la gestió, simplificació, racionalització, eficàcia i coordinació administrativa i participació democràtica dels interessats.

Així mateix, el Decret 436/1983, de 6 d'octubre, defineix expressament les diferents atribucions que en la gestió de les prestacions i Serveis Sanitaris de la Seguretat Social tenen el Consell Executiu, el Conseller, el Secretari General, la Direcció General d'Assistència Sanitària i la pròpia Direcció General de l'Institut Català de la Salut.

Creat l'Institut Català de la Salut, l'estructura d'aquesta entitat Gestora ha de fonamentar-se per tal de seguir els principis establerts per la Llei 12/1983, en els criteris d'estalvi de la despesa pública i respondre a la filosofia de racionalització i concentració de funcions, i evitar una duplicitat de Serveis en relació amb les competències de la nova Direcció General d'Ordenació i Planificació Sanitària, creada pel Decret 500/1983, de 18 de novembre, un cop suprimida la Direcció General d'Assistència Sanitària.

Constituïts, d'acord amb la Llei 12/1983, mitjançant el Decret 380/1983, de 8 de setembre, el Consell General de l'Institut Català de la Salut i les Comissions Executives Territorials, amb els quals es fa efectiu el principi de participació democràtica en el control i en la vigilància de la gestió dels serveis i les prestacions de la Seguretat Social corresponents al referit Institut, es considera necessària en aquest moment la creació, a nivell intern, d'òrgans col·legiats que puguin portar a terme tasques d'enllaç i participació entre l'esmentat Institut i els Centres dependents d'aquest amb economia, celeritat i eficàcia.

Atès que l'article 12 de la Llei 12/1983, disposa que correspon al Consell Executiu l'aprovació de l'estructura organitzativa de les Entitats Gestores;

Atès el que estableix la Llei 3/1982, de 25 de març;

A proposta del Conseller de Sanitat i Seguretat Social i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- L'Institut Català de la Salut, creat

per la Llei de Catalunya 12/1983, de 14 de juliol, s'estructura en els següents òrgans i unitats directives centrals:

  1. Consell General.

  2. Direcció General.

Article segon

- El Consell General de l'Institut Català

de la Salut és, d'acord amb la Llei 12/1983, de 14 de juliol, i el Decret 380/1983, de 8 de setembre, l'òrgan de participació democràtica en el control i en la vigilància de la gestió dels serveis i prestacions sanitàries de la Seguretat Social corresponents a l'esmentat Institut.

Article tercer 1

La Direcció General té atribuïdes.

les funcions que estableixen l'article tercer del Decret 436/1983, de 6 d'octubre. 2. El Director General de l'Institut, que assumirà la representació legal d'aquest, és nomenat i separat lliurement del seu càrrec per Decret a proposta del Conseller de Sanitat i Seguretat Social.

Article quart

- Els Serveis Centrals de l'Institut

Català de la Salut estaran integrats per les següents unitats administratives que es creen pel present Decret:

  1. Amb nivell orgànic de Subdirecció General existiran:

    - La Secretaria General de l'Institut Català de la Salut.

    - La Subdirecció General d'Administració.

    - La Subdirecció General de Personal.

  2. A la Direcció General de l'Institut s'adscriurà orgànicament: 1. La Inspecció Sanitària, sens perjudici de la dependència que, en l'ordre funcional, correspon a la Direcció General d'Ordenació i Planificació Sanitària adscrita al Departament de Sanitat i Seguretat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR