Decret 32/2008 de 14 de març, pel qual es regula l'organització, l'estructura i les funcions de la Intervenció General de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria d'Economia, Hisenda i Innovacio
Rango de LeyDecret

Decret 32/2008 de 14 de març, pel qual es regula l'organització, l'estructura i les funcions de la Intervenció General de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears El títol IV del Text refós de la Llei de finances de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret legislatiu 1/2005, de 24 de juny, amb la denominació `de la Intervenció, del control financer i de la comptabilitat pública', regula l'estructura i les funcions de la Intervenció General de la Comunitat Autònoma.

La Intervenció General es configura en l'article 79 d'aquesta Llei com un òrgan adscrit a la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació, sense perjudici de la seva autonomia en relació amb l'exercici de les seves funcions com a centre de control intern de la gestió economicofinancera i com a centre director de la comptabilitat pública de la Comunitat Autònoma.

Per mitjà del Decret 179/2003, de 7 de novembre, es va regular l'organització i les funcions de la Intervenció General Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la qual cosa va suposar una passa important pel que fa a la concreció de l'estructura i de les funcions atribuïdes a la Intervenció General. No obstant això, tenint en compte l'experiència dels darrers anys i el volum cada vegada major de recursos que gestionen els centres gestors, es considera necessari redefinir l'estructura i, amb això, les funcions de la Intervenció General. Així mateix, es regula la figura de l'interventor o interventora general com a alt càrrec de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que s'ha de designar pel Consell de Govern entre persones amb experiència i competència per a l'exercici del càrrec.

D'altra banda, i de conformitat amb el que preveu l'article 79.2 in fine del Text refós de la Llei de finances de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, el Decret regula els trets essencials de les intervencions delegades com a unitats desconcentrades a cada conselleria o centre gestor, la qual cosa s'ha de concretar posteriorment per mitjà d'un acord del mateix Consell de Govern.

Això ha de permetre una col·laboració més estreta entre la Intervenció i els centres gestors en el desenvolupament de la gestió economicoadministrativa, la qual cosa redundarà en una major agilitat, eficàcia i eficiència en la utilització dels recursos públics i en la tramitació dels corresponents procediments de despesa.

Per tot això, a proposta del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de dia 14 de març de 2008,

DECRET Article 1

Objecte Aquest Decret té per objecte regular l'organització, l'estructura i les funcions de la Intervenció General de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears d'acord amb el que preveu el títol IV del Text refós de la Llei de finances de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret legislatiu 1/2005, de 24 de juny i la resta de normativa concordant i de desplegament.

Article 2

Naturalesa i funcions 1. La Intervenció General és un òrgan de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears adscrit a la conselleria competent en matèria d'hisenda i pressuposts, sense perjudici de la plena autonomia de la Intervenció General respecte als òrgans i entitats sotmesos a fiscalització.

  1. Són funcions de la Intervenció General, a més de les que s'estableixin en la normativa economicofinancera i en la resta de legislació que sigui aplicable, les següents:

  1. Com a centre director de control intern de la gestió economicofinancera del sector públic de la Comunitat Autònoma:

    a.1) Desenvolupar la funció interventora i el control financer de les actuacions sotmeses a aquestes modalitats de control, en els termes i amb l'abast que estableix el Decret 62/2006, de 7 de juliol, pel qual es regula el règim de control intern que ha d'exercir la Intervenció General de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i la resta de normativa que sigui aplicable.

    a.2) Organitzar, coordinar i definir els sistemes i procediments de control.

    a.3) Assessorar els òrgans de gestió com a conseqüència de l'exercici de les seves funcions de control.

    a.4) Assistir els òrgans col·legiats en què, per raó del seu rang, càrrec o àmbit competencial, hagi de participar o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR