DECRET 184/2002, de 25 de juny, pel qual es modifica el Decret 162/2001, de 12 de juny, d'estructura de la Direcció General d'Emergències i Seguretat Civil.

SecciónDisposicions Generals
Emisore. a. de Jocs i Apostes de la Generalitat
Rango de LeyDecret

DECRET 184/2002, de 25 de juny, pel qual es modifica el Decret 162/2001, de 12 de juny, d'estructura de la Direcció General d'Emergències i Seguretat Civil.

L'article 24 de la Llei 5/1994, de 4 de maig, de regulació dels serveis de prevenció i extinció d'incendis i de salvaments de Catalunya, estableix que el cos de bombers de la Generalitat s'organitza territorialment en parcs, zones i brigades.

L'article 25, apartat 4, de la citada Llei estableix que s'ha de determinar per reglament l'organització territorial, funcional i operativa del cos de bombers de la Generalitat.

A nivell operatiu, les denominacions de brigada i de zona són designades, respectivament, com regió d'emergències i com àrea bàsica d'emergències, tal com estableixen els articles 2.3 i 4.3 del Decret 162/2001, de 12 de juny, d'estructura de la Direcció General d'Emergències i Seguretat Civil.

D'acord amb la normativa esmentada, tant les àrees bàsiques d'emergències com les regions d'emergències tenen determinades actualment les funcions que els hi correspon exercir a nivell operatiu, com també l'assimilació que tenen en relació amb l'estructura organitzativa de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Es fa necessari, en aquest moment, establir les mateixes determinacions per als parcs, que són l'únic òrgan d'aquella organització que fins al moment no s'ha regulat.

Cal tenir en compte, sobre això, que el parc, com a òrgan administratiu bàsic de l'estructura territorial esmentada, és definit a l'article 25.1 de la Llei 5/1994, de 4 de maig, com el conjunt de mitjans personals i materials, amb organització pròpia, situat en un municipi i amb un àmbit territorial d'intervenció funcional concret.

A partir d'aquesta definició legal, es fa necessari incloure un article en el Decret 162/2001, de 12 de juny, que estableixi de manera detallada les funcions que corresponen als parcs, entre les quals destaquen les derivades de la seva dependència jeràrquica respecte de les àrees bàsiques d'emergències i, en un nivell superior, respecte de les regions d'emergències.

Així mateix, en aquest Decret, i d'igual manera a com s'ha fet respecte de les àrees bàsiques i de les regions d'emergències, es procedeix a la seva assimilació amb l'estructura de l'Administració de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, el parc és assimilat a negociat.

D'acord amb el que s'ha exposat, atès el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR