REIAL DECRET 1578/1991, de 18 d'octubre, de traspàs de funcions i mitjans del servei públic d'estiba i desestiba en ports no classificats com a ports d'interès general a la Comunitat Autònoma de Catalunya.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

L'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, estableix en el seu article 9.15 que correspon a la Generalitat de Catalunya la competència exclusiva en matèria de ports, sens perjudici del que disposa el número 20 de l'apartat 1 de l'article 149 de la Constitució, que reserva la competència exclusiva de l'Estat els ports d'interès general. Així mateix, a l'article 11.2 la Generalitat de Catalunya assumeix competències d'execució en matèria de legislació laboral, d'acord amb el que preveu l'article 149.1.7 de la Constitució.

Pel Reial Decret 2876/1980, de 12 de desembre, es van traspassar a la Generalitat de Catalunya les funcions i els serveis que desenvolupava l'Estat en matèria de ports.

D'altra banda, el Reial Decret-llei 2/1986, de 23 de maig, sobre el servei públic d'estiba i desestiba de vaixells, preveu en el seu article 1.2 que les comunitats autònomes que gestionen ports que no tinguin la consideració de ports d'interès general determinaran l'organització del servei públic d'estiba i desestiba de vaixells.

Sobre la base d'aquestes previsions constitucionals i legals escau realitzar en aquest camp el traspàs de funcions i mitjans materials corresponents al servei públic d'estiba i desestiba de vaixells.

La Comissió Mixta prevista en la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, per tal de procedir al traspàs esmentat, adoptà en aquest respecte l'acord oportú en la seva sessió del Ple del dia 23 de setembre de 1991.

En virtut d'això, en compliment del que disposa la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, a proposta del ministre per a les Administracions Públiques, i amb deliberació prèvia del Consell de Ministres en la seva sessió del 18 d'octubre de 1991,

Disposo:

Article 1

S'aprova l'Acord de la Comissió Mixta de Transferències prevista en la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, adoptat pel Ple en data 23 de setembre de 1991, pel qual es traspassen a la Generalitat de Catalunya les funcions i els mitjans del servei públic d'estiba i desestiba en ports no classificats com a ports d'interès general, que es recullen a l'annex del present Reial Decret.

Article 2

En conseqüència, queden traspassats a la Generalitat de Catalunya les funcions i els serveis, com també els béns, els drets, les obligacions, el personal i els crèdits pressupostaris corresponents, en els termes que resulten del mateix Acord i de les relacions annexes.

Article 3

Els traspassos als quals es refereix aquest Decret tindran efectivitat a partir del dia assenyalat a l'Acord de la Comissió Mixta esmentada.

Article 4

Els crèdits pressupostaris que es determinin de conformitat amb la relació número 3 de l'annex seran donats de baixa en els corresponents conceptes pressupostaris i transferits pel Ministeri d'Economia i Hisenda als conceptes habilitats en la Secció 32 dels Pressupostos Generals de l'Estat, destinats a finançar el cost dels serveis assumits per les comunitats autònomes, un cop s'adrecin al Departament esmentat, per part de l'Oficina Pressupostària del Ministeri de Treball i Seguretat Social, els respectius certificats de retenció de crèdit, per donar compliment al que disposa la vigent Llei 31/1990, de 27 de desembre (BOE de 28.12.1990), de Pressupostos Generals de l'Estat per a 1991.

Disposició final El present Reial Decret serà publicat simultàniament al BOE i al DOGC, i adquirirà vigència a partir de la seva publicació.

Madrid, 18 d'octubre de 1991

Juan Carlos R.

Juan Manuel Eguiagaray Ucelay Ministre per a les Administracions Públiques

Annex

El senyor Antonio Mijangos Fernández i el senyor Jaume Vilalta i Vilella, secretaris de la Comissió Mixta prevista en la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, certifiquen que en el Ple de la Comissió Mixta del dia 23 de setembre de 1991 es va adoptar Acord sobre traspàs de funcions i mitjans a la Generalitat de Catalunya, inherents a l'organització del servei públic d'estiba i desestiba en els ports no classificats com a ports d'interès general, que s'esmenten al text de l'acord.

  1. Referència a normes constitucionals, estatutàries i legals en les quals s'empara el traspàs L'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, estableix en el seu article 9.15 que correspon a la Generalitat de Catalunya la competència exclusiva en matèria de ports, sens perjudici del que disposa el número 20 de l'apartat 1 de l'article 149 de la Constitució, que reserva a la competència exclusiva de l'Estat els ports d'interès general. Així mateix a l'article 11.2 la Generalitat de Catalunya assumeix competències d'execució en matèria de legislació laboral, d'acord amb el que preveu l'article 149.1.7 de la Constitució. Pel Reial Decret 2876/1980, de 12 de desembre, es van traspassar a la Generalitat de Catalunya les funcions i els serveis que desenvolupava l'Estat en matèria de ports. D'altra banda, el Reial Decret-llei 2/1986, de 23 de maig, sobre el servei públic d'estiba i desestiba de vaixells, preveu en el seu article 1.2 que les comunitats autònomes que gestionen ports que no tinguin la consideració de ports d'interès general determinaran l'organització del servei públic d'estiba i desestiba de vaixells. Sobre la base d'aquestes previsions constitucionals i legals escau realitzar en aquest camp traspàs de funcions i mitjans materials corresponents a l'organització de treballs portuaris.

  2. Funcions i serveis de l'Administració de l'Estat que assumeix la Generalitat de Catalunya

    - 1 Es traspassen a la Comunitat Autònoma de Catalunya les funcions inherents a l'organització del servei públic d'estiba i desestiba en els ports no classificats com a ports d'interès general de Sant Feliu de Guíxols i Palamós a Girona, i de Sant Carles de la Ràpita a Tarragona.

    - 2 Les mesures que, si s'escau, es puguin adoptar en aplicació del que preveu la disposició transitòria 3 del Reial Decret-llei 2/1986, de 23 de maig, es faran extensives als ports dependents de la Generalitat.

  3. Béns, drets i obligacions que es traspassen

    - 1 Es traspassen a la Comunitat Autònoma de Catalunya, per a l'efectivitat de les funcions que són objecte de la transferència, els béns immobles i drets que es detallen a la relació adjunta número 1 amb tot el que hi hagi, sense excepció de cap tipus de béns. La Comunitat Autònoma de Catalunya assumeix totes les funcions i els drets que puguin recaure sobre els béns immobles esmentats.

    - 2 En el termini d'un mes des de l'aprovació d'aquest Acord se signaran les corresponents actes de lliurament d'immobles i recepció de mobiliari, equips i material inventariable. Així mateix, en el termini d'un mes des de la publicació del Reial Decret i de conformitat amb el que estableix el Reial Decret 1666/1980, de 31 de juliol (BOE de 28.8.1980), es realitzarà el lliurament de la documentació i dels expedients dels serveis traspassats.

  4. Personal que es traspassa El personal adscrit als serveis que es traspassen es recull en la relació número 2.

  5. Valoració de les càrregues financeres dels serveis que es traspassen

    - 1 La valoració del cost efectiu que, en pessetes de 1986, correspon als serveis traspassats a la Generalitat de Catalunya s'eleva provisionalment a 2.092.697,5 pessetes.

    - 2 El finançament en pessetes de 1991, que correspon al cost efectiu anual dels serveis traspassats, es detalla a la relació número 3.

    - 3 L'aportació inicial que correspon a la Generalitat per a la constitució de les societats necessàries per a la gestió del servei públic serà finançada per l'Estat aplicant els mateixos criteris que en les societats estatals.

  6. Data d'efectivitat del traspàs El traspàs de funcions, serveis i mitjans objecte d'aquest Acord tindrà efectivitat a partir del dia 1 de gener de 1992.

    Relació 1

    Inventari detallat de béns, drets i obligacions de l'Estat adscrits als serveis que es traspassen a la Generalitat de Catalunya

    Immobles

    Nom i ús: Edifici de Serveis Administratius i Assistencials de l'Organització de Treballs Portuaris. Localitat i adreça: Sant Feliu de Guíxols (Girona). Situació jurídica: solar de 135 m2, per adscripció al Ministeri d'Obres Públiques en data 31.5.1967; escriptura de recepció provisional d'obres de 30.12.1971. Superfície, en m2 Cedit: no. Compartit: no. Total: 382,64 m2. Observacions: amb un habitatge de 90 m2 ocupat per un vigilant.

    Relació 2

    Relació de personal adscrit als serveis que es traspassen a la Generalitat de Catalunya

    2.1 Relació nominal de funcionaris.

    Localitat: Sant Feliu de Guíxols. Cognoms i nom: Saura Clará, Domingo. Cos o escala a què pertany: tècnic de gestió d'0. A. NRP: 4046505402A6000. Situació administrativa: actiu. Lloc de treball que ocupa: gerent provincial. Retribucions bàsiques 1991: 2.227.274 ptes. Retribucions complementàries 1991: 630.192 ptes. Retribució total 1991: 2.857.466 ptes.

    Localitat: Palamós. Cognoms i nom: Ros Saballs, Miguel. Cos o escala a què pertany: auxiliar de l'AISS. NRP: 4049930613A6033. Situació administrativa: actiu. Lloc de treball que ocupa: auxiliar. Retribucions bàsiques 1991: 1.145.844 ptes. Retribucions complementàries 1991: 292.260 ptes. Retribució total 1991: 1.438.104 ptes.

    2.2 Relació nominal de personal laboral que es transfereix a la Generalitat de Catalunya.

    Localitat: Sant Feliu de Guíxols. Cognoms i nom: Rojas Ortega, M. del Carmen (1). Categoria professional: netejadora. NRP: 4050477424 L099050070. Retribucions bàsiques 1991: 459.228 ptes (salari mínim interprofessional). Retribucions complementàries 1991: -. Total anual: 459.228 ptes.

    Localitat: Sant Feliu de Guíxols. Cognoms i nom: López García-Nieto, Jacobo (2). Categoria professional: vigilant. NRP: 0523408168 L0SCON1713. Retribucions bàsiques 1991: 745.500 ptes (salari mínim interprofessional). Retribucions complementàries 1991: -. Total anual: 745.500 ptes.

    (

    1) Jornada laboral de 75 hores mensuals. (

    2) Vigilant amb drets a habitatge a l'edifici. Contracte temporal fins al 30 de juny de 1992.

    2.3 Relació nominal de representants que es transfereixen a la Generalitat de Catalunya.

    Localitat: Sant Carles de la Ràpita. Cognoms i nom: García Piñana, Agustín. Categoria professional: representant. Retribucions any 1991: 463.140 ptes.

    Relació 3

    Valoració del cost efectiu dels serveis, les funcions i els mitjans que es traspassen a la Comunitat Autònoma de Catalunya en matèria d'organització del servei públic d'estiba i desestiba en ports no classificats com a ports d'interès general, calculats en funció de dades del pressupost de 1991 (cost directe)

    Crèdit pressupostari: 19 09 311A 120. Serveis centrals: 1.640.300 ptes. Serveis perifèrics: 3.373.100 ptes. Total: 5.013.400 ptes.

    Crèdit pressupostari: 19 09 311A 121. Serveis centrals: -. Serveis perifèrics: 922.500 ptes. Total: 922.500 ptes.

    Crèdit pressupostari: 19 09 311A 130. Serveis centrals: 245.000 ptes. Serveis perifèrics: 459.200 ptes. Total: 704.200 ptes.

    Crèdit pressupostari: 19 09 311A 131. Serveis centrals: -. Serveis perifèrics: 745.500 ptes. Total: 745.500 ptes.

    Crèdit pressupostari: 19 09 311A 141. Serveis centrals: -. Serveis perifèrics: 463.100 ptes. Total: 463.100 ptes.

    Crèdit pressupostari: 10 09 311A 160. Serveis centrals: 584.400 ptes. Serveis perifèrics: 1.488.400 ptes. Total: 2.072.800 ptes.

    Total capítol 1: Serveis centrals: 2.469.700 ptes. Serveis perifèrics: 7.451.800 ptes. Total: 9.921.500 ptes.

    Crèdit pressupostari: 19 09 311A 202. Serveis perifèrics: 250.700 ptes. Total: 250.700 ptes.

    Crèdit pressupostari: 19 09 311A 212. Serveis perifèrics: 50.000 ptes. Total: 50.000 ptes.

    Crèdit pressupostari: 19 09 311A 220.00. Serveis perifèrics: 135.000 ptes. Total: 135.000 ptes.

    Crèdit pressupostari: 19 09 311A 220.01. Serveis perifèrics: 50.000 ptes. Total: 50.000 ptes.

    Crèdit pressupostari: 19 09 311A 221. Serveis perifèrics: 200.000 ptes. Total: 200.000 ptes.

    Crèdit pressupostari: 19 09 311A 222.01. Serveis perifèrics: 7.000 ptes. Total: 7.000 ptes.

    Crèdit pressupostari: 19 09 311A 227.00. Serveis perifèrics: 25.000 ptes. Total: 25.000 ptes.

    Total capítol 2: Serveis perifèrics: 717,7. Total: 717,7.

    Total costos: Serveis centrals: 2.469.700 ptes. Serveis perifèrics: 8.169.500 ptes. Total: 10.639.200 ptes.

    Taxa 19.04: 6.799.100 ptes.

    Cost efectiu: 3.840.100 ptes.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR