DECRET 158/2001, de 12 de juny, d'aprovació del Programa específic d'acció municipal de la Diputació de Tarragona, anys 2000 i 2001, integrat al Pla únic d'obres i serveis de Catalunya, i les normes d'execució per al quadrienni 2000-2003.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

158/2001, de 12 de juny, d’aprovació del Programa específic d’acció municipal de la Diputació de Tarragona, anys 2000 i 2001, integrat al Pla únic d’obres i serveis de Catalunya, i les normes d’execució per al quadrienni 2000-2003.

Els articles 11 i 12 del Decret 74/2000, de 22 de febrer, de convocatòria per a la formulació del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya del quadrienni 2000-2003, estableixen les bases de formulació dels plans anuals.

La Comissió de Cooperació Local, en data de 9 de maig de 2001, ha aprovat definitivament la formulació del Programa específic d’acció municipal de la Diputació de Tarragona per als anys 2000 i 2001, i ha emès un informe favorable sobre les normes d’execució d’aquest programa específic per al quadrienni 2000-2003.

Atès que s’han complert tots els tràmits que estableix la normativa vigent;

A proposta de la consellera de Governació i Relacions Institucionals i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Aprovar el Programa específic d’acció municipal de la Diputació de Tarragona, anys 2000 i 2001, integrat al Pla únic d’obres i serveis de Catalunya, que figuren als annexos 2 i 3 d’aquest Decret.

Article 2

Aprovar les normes d’execució del Programa específic d’acció municipal de la Diputació de Tarragona per al quadrienni 2000-2003, les quals figuren a l’annex 1 d’aquest Decret.

Disposicions finals

—1 Es faculta la consellera de Governació i Relacions Institucionals per a l’execució d’aquest Decret.

—2 Aquest Decret entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 12 de juny de 2001

Jordi Pujol

President de la Generalitat de Catalunya

Núria de Gispert i Català

Consellera de Governació

i Relacions Institucionals

Annex 1

Normes d’execució del Programa específic d’acció municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona per al quadrienni 2000-2003

—1 Encàrrec de la gestió del Programa

1.1 La Generalitat de Catalunya encarrega la gestió del programa específic provincial PAM a la Diputació de Tarragona, de conformitat amb el que estableix l’article 15 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

1.2 Aquestes funcions de gestió han de ser realitzades d’acord amb aquestes normes d’execució que complementen les bases d’execució del PUOSC 2000-2003.

1.3 En exercici de les funcions de gestió encomanades, correspon a la Diputació de Tarragona:

a) La gestió dels fons afectats al PAM.

b) El seguiment i fiscalització de les certificacions i el seu pagament.

1.4 En el supòsit que una actuació sigui inclosa també en algun altre programa del PUOSC, els serveis de la Diputació s’han de coordinar amb els de l’ens gestor d’aquell programa als efectes del seguiment i la fiscalització tècnica de les certificacions i altres justificants de despesa.

—2 Presentació de projectes definitius

2.1 Els ajuntaments que hagin presentat memòries valorades amb la sol·licitud inicial, cal que presentin a la Secretaria de la Subcomissió Territorial de Cooperació Local de Tarragona els projectes aprovats definitivament abans de la formulació de l’anualitat corresponent.

L’incompliment d’aquesta obligació faculta la Subcomissió Territorial de Cooperació Local per modificar la distribució d’anualitats de la formulació quadriennal del PAM en benefici de les entitats que hagin presentat els seus projectes.

2.2 Com a norma general, no s’exigeix projecte per a obres amb un pressupost inferior als 5 milions de pessetes, llevat que, per la naturalesa de l’obra, la normativa específica així ho requereixi. En el supòsit d’obres d’arranjament de camins, que no modifiquin el traçat i siguin de manteniment o millora del paviment, s’accepta la memòria valorada fins a un pressupost de 10 milions de pessetes.

2.3 Nogensmenys, les memòries valorades han de contenir la suficient documentació gràfica, tècnica i els pressupostos que permetin definir, valorar i executar les obres que comprèn i que fan possible la correcta execució de l’obra per part del contractista, sense necessitat de més documentació.

2.4 Un exemplar de cada projecte inclòs al PAM ha de ser tramès per la Secretaria de la Subcomissió Territorial de Cooperació Local a la Diputació de Tarragona.

—3 Modificacions d’obra i de finançament

3.1 Els ens beneficiaris del Programa, en el transcurs de l’execució del Pla quadriennal, poden proposar la substitució d’una actuació inclosa o la modificació del seu finançament, d’acord amb el procediment que estableixen les bases d’execució del PUOSC 2000-2003.

3.2 En aquest cas, una vegada aprovada la modificació per l’ens beneficiari corresponent, s’ha de comunicar a la delegació territorial del Govern de la Generalitat per a la seva tramitació en relació amb la gestió del Pla i, si s’escau, s’ha d’enviar un exemplar del nou projecte a la Diputació. La Direcció General d’Administració Local ha d’actualitzar, si s’escau, les dades econòmiques de l’obra mitjançant resolució expressa que s’ha de comunicar a la Diputació i a l’ens beneficiari.

3.3 No s’accepten modificacions que suposin augment de la subvenció concedida ni canvi en les anualitats establertes en el Pla. No s’accepten modificacions de finançament una vegada entrat l’any 2003.

—4 Adjudicació, inici i acabament de les obres

4.1 Les obres han d’adjudicar-se durant l’any en el qual figura concedida la subvenció, llevat de les obres subvencionades l’any 2000, que poden adjudicar-se durant l’any 2001.

4.2 La corporació local, una vegada adjudicades les obres, ha de traslladar a la delegació territorial del Govern de la Generalitat el document normalitzat, segons les bases del PUOSC, que acrediti la seva adjudicació. El finançament consolidat que determini la Direcció General d’Administració Local s’ha de comunicar a la Diputació i a l’ens beneficiari.

4.3 A excepció de casos justificats, les obres han de certificar-se en la seva totalitat com a màxim durant l’any següent en el qual figuri la seva subvenció.

4.4 Aquells ajuntaments que vulguin avançar l’execució d’una obra, finançant-la amb recursos propis, poden fer-ho d’acord amb les disposicions que amb caràcter general es determinin per a les actuacions incloses al PUOSC. En tot cas, la certificació acreditativa de l’obra a la qual es refereix l’apartat 2 anterior no s’ha de tramitar fins després de l’aprovació de l’anualitat del PAM corresponent a aquella.

4.5 Transcorreguts els terminis indicats en els apartats 1 i 3 anteriors, es procedeix d’acord amb el que, amb caràcter general, estableixin les bases d’execució del PUOSC 2000-2003.

—5 Normes de tipus tècnic

5.1 Acta de comprovació del replantejament.

L’ens beneficiari ha de comunicar a la Diputació amb 7 dies d’antelació la data i hora de l’aixecament de l’acta de comprovació del replantejament, per tal que hi pugui assistir un representant de la Diputació, si es creu oportú.

5.2 Modificacions de projectes.

Les modificacions tècniques de projecte, de caràcter no substancial, que no alterin ni el pressupost ni el contingut de l’actuació, aprovades per l’ajuntament, cal notificar-les a la diputació, tan sols als efectes de la inspecció final d’obres i de l’adequació de les certificacions a l’obra realitzada. Altrament, cal procedir d’acord amb el que estableixen les bases d’execució del PUOSC 2000-2003.

5.3 Certificacions d’obres.

Les certificacions s’han de confeccionar en el model estipulat amb caràcter general per a totes les obres incloses al PUOSC, fent-hi constar la inclusió en el PAM de la Diputació de Tarragona.

5.4 Pagament de les certificacions.

La Diputació és l’encarregada de pagar directament a l’ens beneficiari les certificacions d’obra signades pel tècnic competent i aprovades per la corporació.

En tot moment la Diputació té el dret a visitar les obres en execució o acabades per tal de comprovar l’execució d’aquestes amb el projecte aprovat i les certificacions pagades o per pagar.

Queda en suspens el pagament de les certificacions de les obres dels ajuntaments que siguin deutors amb la Diputació. En aquest cas, les certificacions són objecte de compensació amb els possibles deutes existents, fórmula que l’Ajuntament afectat ha d’acceptar expressament.

En cap cas la Diputació no es fa responsable de la demora en què pugui incórrer l’Ajuntament amb el contractista adjudicatari de l’obra.

La Diputació ha de trametre mensualment a la Secretaria de la Subcomissió Territorial de Cooperació Local una relació de les certificacions d’obra i altres justificants de despesa tramitats, amb indicació de les quantitats de què s’ha disposat per al seu pagament, segons els models normalitzats que s’estableixen en aplicació de les bases d’execució del PUOSC 2000-2003 i les instruccions que a aquest efecte dicti la Direcció General d’Administració Local.

—6 Liquidació del Programa i disponibilitat de romanents

Un cop exhaurits els terminis d’execució de les actuacions, i segons els resultats finals d’execució que la Diputació ha de facilitar a la Direcció General d’Administració Local, es procedeix al tràmit d’informació pública, de durada no inferior a vint dies, i una vegada resoltes les al·legacions formulades, s’ha d’efectuar la posterior liquidació del Pla, que s’eleva a l’aprovació del Govern.

Correspon a la Diputació de Tarragona la gestió dels romanents que s’hagin pogut produir, en els quals s’integren les quantitats de què no han disposat els ajuntaments ni entitats locals descentralitzades.

Per acord del Ple de la Diputació de Tarragona s’ha de determinar, de manera discrecional, la finalitat específica a la qual s’han d’aplicar aquests romanents. En el cas que es vulguin assignar a noves actuacions de cooperació amb les inversions de competència municipal, s’ha de seguir el procediment que estableixen les bases d’execució del PUOSC.

Annex 2

Programa específic d’acció municipal de la Diputació de Tarragona, any 2000

Obra núm.: DT-2000/1-PG.

Corporació local: els Garidells...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR