DECRET 350/2000, de 24 d'octubre, pel qual es crea la Comissió Superior per a la Coordinació de la Planificació Funcional, Urbanística i de Mobilitat de la Ciutat Judicial de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

350/2000, de 24 d’octubre, pel qual es crea la Comissió Superior per a la Coordinació de la Planificació Funcional, Urbanística i de Mobilitat de la Ciutat Judicial de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat.

Atès que, des que la Generalitat de Catalunya va assumir els traspassos en matèria d’Administració de justícia, entre les diferents àrees d’intervenció, ha abocat molts esforços en la renovació dels edificis judicials a tot el territori, i atès que Barcelona té unes necessitats específiques a causa de les seves dimensions, ara s’ha donat el primer pas que és aconseguir l’espai suficient a Barcelona per concentrar els diferents òrgans judicials, amb el propòsit que aquesta concentració beneficiï el servei i els ciutadans, i permeti incrementar l’eficiència i l’eficàcia, i, a la fi, coadjuvi en la millora de l’Administració de justícia.

Amb l’adquisició dels terrenys on estaven ubicades les instal·lacions militars de l’anomenat quarter de Lepant, s’ha iniciat un procés que requereix una gran coordinació de totes les administracions i institucions implicades, a la qual es pretén donar resposta amb la creació d’aquesta Comissió de composició plural.

La necessitat d’unir esforços i interessos per tal que aquest projecte assoleixi les més altes cotes d’efectivitat i funcionalitat, es manifesta perquè es tracta d’un gran projecte que afecta un servei públic, al qual els ciutadans de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, que en seran els principals usuaris, hi han de tenir ràpid i còmode accés, i ha de poder donar resposta a les necessitats actuals i futures dels òrgans judicials que han de tenir-hi la seu.

Atès el que s’ha exposat, es crea una Comissió superior, de caràcter institucional, integrada per les màximes autoritats de l’àmbit de l’Administració de la Generalitat i de les administracions municipals afectades, per les autoritats judicials i fiscals, i per representants dels il·lustres col·legis d’advocats, de procuradors i de graduats socials, representants de les associacions de jutges i magistrats, i del personal al servei de l’Administració de justícia. Aquesta Comissió té una Subcomissió de caràcter tècnic que li dóna suport.

Atès que es considera necessari, en atenció a tots els arguments a què s’ha fet referència, crear la dita Comissió, amb audiència prèvia a totes les administracions i institucions afectades, a proposta de la consellera de Justícia i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol I

Comissió Superior per a la Coordinació de la Planificació Funcional, Urbanística i de Mobilitat de la Ciutat Judicial de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat

Article 1

Objecte

Es crea la Comissió Superior per a la Coordinació de la Planificació Funcional, Urbanística i de Mobilitat de la Ciutat Judicial de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat com a instrument de col·laboració i participació de les administracions i institucions afectades per la implantació de la ciutat judicial.

Article 2

Funcions

La Comissió té les funcions següents:

a) Impulsar i coordinar les actuacions de les diferents administracions i institucions per a la implantació de la ciutat judicial.

b) Coordinar la planificació de les actuacions necessàries en els àmbits d’urbanisme, de mobilitat, de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR