ORDRE IRP/326/2009, de 15 de juny, per la qual s'aproven les bases per a la concessió de subvencions adreçades a ens locals i destinades a l'adquisició d'equipament per a la creació d'infraestructures bàsiques de protecció civil i per a l'elaboració, revisió i implantació de plans de protecció civil, i s'obre la convocatòria corresponent.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IRP/326/2009, de 15 de juny, per la qual s'aproven les bases per a la concessió de subvencions adreçades a ens locals i destinades a l'adquisició d'equipament per a la creació d'infraestructures bàsiques de protecció civil i per a l'elaboració, revisió i implantació de plans de protecció civil, i s'obre la convocatòria corresponent.

La Llei 4/1997, de 20 de maig, de protecció civil de Catalunya, a l'article 58, estableix un gravamen sobre els elements patrimonials afectes a les activitats de les quals pugui derivar l'activació de plans de protecció civil i que estiguin situats en el territori de Catalunya, el producte de la recaptació del qual s'ha de destinar íntegrament a finançar les activitats de previsió, prevenció, planificació, informació i formació en matèria de protecció civil, i s'ha d'adjudicar a les administracions que, segons aquesta Llei, són competents en la matèria, d'acord amb un pla aprovat pel Govern.

Atès el que disposen el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i la resta de normativa vigent aplicable;

D'acord amb els articles 92 i 93 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, amb els informes previs de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases per a la concessió de subvencions adreçades a ens locals i destinades a l'adquisició d'equipament per a la creació d'infraestructures bàsiques de protecció civil i per a l'elaboració, revisió i implantació de plans de protecció civil, les quals figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Obrir la convocatòria per a la presentació de les sol·licituds corresponents.

Article 3

Aquesta convocatòria es fa amb càrrec a la partida IT06/D460000100/2250 del pressupost de despeses de la Generalitat de Catalunya per a l'exercici de 2009, per una quantitat màxima de 535.000 euros.

Article 4

Termini de presentació de les sol·licituds

El termini de presentació de les sol·licituds és de trenta dies naturals a comptar de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 15 de juny de 2009

Joan Saura i Laporta

Conseller d'Interior,

Relacions Institucionals i Participació

Annex

Bases per a la concessió de subvencions adreçades a ens locals i destinades a l'adquisició d'equipament per a la creació d'infraestructures bàsiques de protecció civil i per a l'elaboració, revisió i implantació de plans de protecció civil

.1 Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és la concessió d'ajuts econòmics als ens locals per tal de subvencionar les dotacions i les inversions destinades a protecció civil, que es concreten en:

Elaboració o revisió de plans de protecció civil.

Pales llevaneu, per a municipis obligats a elaborar el pla d'actuació municipal per nevades segons el Pla especial d'emergències per a nevades a Catalunya (Neucat), o per a municipis als quals se'ls hagi recomanat d'elaborar-lo.

Màscares d'autoprotecció per a la policia local, per a actuacions en accidents en instal·lacions amb risc d'accidents greus segons el Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (Plaseqcat).

Grups electrògens per a l'alimentació del Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL), preferentment per a municipis on hi hagi instal·lats equips de sirenes d'avís a la població de la Xarxa d'Alarmes i Comunicacions.

Megafonia mòbil o fixa.

Implantació de plans de protecció civil. Les actuacions objecte de subvenció, que s'hauran d'executar en coordinació amb la Direcció General de Protecció Civil, poden ser:

  1. Eines per a la sensibilització de la població sobre el risc i l'autoprotecció per als diferents riscos.

  2. Exercicis i simulacres.

  3. Sessions informatives.

    .2 Destinataris de les subvencions

    Poden concórrer a la convocatòria els ens locals que tinguin un pla de protecció civil aprovat, homologat, vigent i implantat i que no tinguin pendent d'execució cap altra obra o instal·lació objecte de subvenció la convocatòria de la qual s'hagi fet en exercicis anteriors. En el cas dels ens locals que no tinguin pla de protecció civil, es podrà sol·licitar una subvenció per elaborar-lo. Si l'ens sol·licitant té pla de protecció civil aprovat, homologat i vigent però pendent d'implantació, podrà sol·licitar una subvenció per dur a terme la implantació del pla.

    Els ens locals que hagin obtingut una subvenció, ajut o finançament per a les dotacions i inversions que preveu l'apartat anterior, no podran concórrer en aquesta convocatòria amb al mateixa finalitat, amb l'excepció dels municipis obligats a elaborar el pla d'actuació municipal per nevades o als quals se'ls hagi recomanat d'elaborar-lo, amb un mínim de tres nuclis de població disseminats, que podran concórrer per inversions en pales llevaneu.

    És requisit per optar a les subvencions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR