ORDRE CLT/437/2005, d'11 de novembre, per la qual s'aproven les bases que han de regir el programa d'ajuts a la producció editorial en català i al foment de la lectura pública en català, i se'n regula la tramitació telemàtica (codi 14201).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyOrdre

ORDRE

CLT/437/2005, d'11 de novembre, per la qual s'aproven les bases que han de regir el programa d'ajuts a la producció editorial en català i al foment de la lectura pública en català, i se'n regula la tramitació telemàtica (codi 14201).

El Departament de Cultura de la Generalitat, a través de la fórmula del suport genèric, ha mantingut des del 1982 el seu ajut al llibre i a la producció editorial en català i en aranès. Davant els resultats obtinguts i dels reptes actuals, es considera que cal trobar els instruments de suport per tal de fer-los més eficaços. Per tal de fer possible una diversificació més gran d'aquests ajuts, el Departament de Cultura planteja un nou programa de suport a les activitats descrites a través de dues vessants:

La primera a través de les convocatòries anuals previstes per l'Institut Català de les Indústries Culturals, per a la concessió de subvencions a la producció editorial en català i en aranès i per a l'edició de partitures de compositors/es catalans/es.

La segona, a través d'aquestes bases reguladores, amb l'objectiu de donar suport a l'edició en català mitjançant el foment de la lectura en català i assolir una major presència de les novetats editorials a les biblioteques públiques de Catalunya.

Atès l'article 28.1.b) de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística;

Atès el Decret 324/2001, de 4 de desembre, relatiu a les relacions entre els ciutadans i l'Administració de la Generalitat de Catalunya a través d'Internet,

Ordeno:

Article 1

S'aproven les bases que han de regir el programa d'ajuts a la producció editorial en català i al foment de la lectura pública en català, que es publiquen com a annex 1 d'aquesta Ordre (codi 14201).

Article 2

El procediment de concessió d'aquests ajuts es tramita per mitjans telemàtics, d'acord amb el que preveu l'annex 2 d'aquesta Ordre, sense incloure el dels recursos que s'interposin contra la resolució.

Article 3

La dotació màxima dels ajuts previstos per aquesta Ordre és de 430.959,46 euros amb càrrec a la partida CU03/D/670.1432.00/4521 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2005. Cada any es publicarà al DOGC la dotació màxima corresponent a cada exercici, un cop aprovat el pressupost de la Generalitat de Catalunya. L'import màxim podrà ser ampliat d'acord amb les sol·licituds rebudes i amb les disponibilitats pressupostàries.

Disposició transitòria

Per l'any 2005 resten exclosos dels ajuts regulats per aquesta Ordre els projectes editorials previstos a la base 2.2. Pel que fa als títols ja editats, el termini de presentació de sol·licituds és de deu dies naturals a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

Disposició final

Aquesta disposició entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 11 de novembre de 2005

Caterina Mieras i Barceló

Consellera de Cultura

Annex 1

Bases

.1 Objecte

Aquestes bases tenen com a objecte regular la concessió d'ajuts a la producció editorial en català i al foment de la lectura en català.

.2 Condicions

2.1 L'ajut es materialitza en una comanda de llibres, per part del Departament de Cultura i amb un 15% de descompte sobre el preu de venda al públic, IVA exclòs, d'un nombre mínim de 10 exemplars i un màxim de 800 exemplars de determinats projectes o novetats editorials en llengua catalana, incloses les partitures musicals.

Els exemplars dels títols objecte d'aquest ajut seran distribuïts entre les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, sens perjudici que aquesta distribució es pugui ampliar amb posterioritat a d'altres biblioteques del Sistema Bibliotecari de Catalunya.

2.2 Els projectes editorials que optin als ajuts han de tenir prevista la seva publicació en un termini màxim de tres mesos a partir de la presentació de la sol·licitud.

2.3 En el cas de títols ja editats, aquests han d'haver estat publicats en un termini màxim d'un mes abans de la presentació de la sol·licitud. Aquest termini màxim de publicació s'ampliarà a tres mesos per a les sol·licituds presentades durant el mes de gener de cada any. En cas necessari, i per tal de realitzar aquests còmputs, es tindrà en compte la data de constitució del dipòsit legal corresponent.

2.4 No poden concórrer a aquests ajuts els títols que ja hagin obtingut un ajut a través d'aquesta convocatòria o bé a través de l'Ordre de 5 de desembre de 1994 d'ajuts a la producció editorial en català i en aranès, fins que hagin transcorregut 5 anys des de la data de la seva concessió.

2.5 Aquests ajuts són compatibles amb d'altres ajuts o subvencions del Departament de Cultura o d'altres administracions o entitats públiques o privades, amb les excepcions que preveu la base 2.4.

.3 Destinataris

Poden optar als ajuts les empreses editorials...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR