STSJ Cataluña , 21 de Enero de 2003

PonenteMARIA DEL CARMEN QUESADA PEREZ
ECLIES:TSJCAT:2003:700
Número de Recurso3289/2002
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución21 de Enero de 2003
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 3289/2002 Rollo núm. 3289/2002 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL js ILMO. SR. D. JORDI AGUSTÍ JULIÀ

ILMA. SRA. Dª. Mª DEL CARMEN QUESADA PÉREZ ILMO. SR. D. LUÍS JOSÉ ESCUDERO ALONSO En Barcelona a 21 de enero de 2003 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 336/2003 En el recurso de suplicación interpuesto por WESTFALIA SEPARATOR IBERICA, S.A. frente a la Sentencia del Juzgado Social 1 Granollers de fecha 5.12.2001 dictada en el procedimiento nº 1256/2001 y siendo recurrido/a Jon . Ha actuado como Ponente el/la Ilma. Sra. Dª. Mª DEL CARMEN QUESADA PÉREZ.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 1.10.2001 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reclamación cantidad, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 5.12.2001 que contenía el siguiente Fallo:

Estimo parcialment la demanda presentada per Jon , en reclamació de quantitat, contra l'empresa Westfalia Separator Ibérica S.A. a abonar a l'actor la quantitat de 2.500.000 ptes., pel preavís deixat de percebre i la quantitat de 356.164 ptes. per la p.p. de vacances del periode 1.01.01 al 05.06.01. Absolc l'empresa esmentada de la resta de les peticions de la demanda.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

  1. - Don. Jon , amb DNI NUM000 , va prestar els seus serveis amb l'empresa demandada amb una antiguitat del 21 de juny de 2000, categoria professional d'economista, desenvolupant tasques de DIRECCION000 financer i amb una retribució bruta anual de 10.000.000 ptes.

    (fet no controvertit).

  2. - El contracte subscrit entre les parts el dia 21.06.00 va ser de caràcter indefinit. S'hi van establir les clàusules addicionals següents:

    "Encara que el treballador té la categoria professional d'economista, realitzarà les funcions de DIRECCION000 financer.

    Així mateix per a la rescissió del contracte laboral s'estableix per a ambdues parts un periode de preavis de tres mesos, que en cap cas coincidirà amb el tancament de l'exercici fiscal.

    S'estableix la cláusula de no concurrència, segons annex núm. 1.

    En aquest acte el treballador rep la informació establerta en el RD 1659/98".

    (Doc. núm. 1 part actora- foli 26 i 27 de les actuacions i doc. núm. 1 part demandada -foli 63 i 64).

  3. - L'actor i l'empresa van subscriure un acord de no-competència que complementava el contracte de treball i que indicava el següent:

    "ACORD DE NO-COMPETENCIA.

    Que complementa el contracte de treball formalitzat entre Westfalia Separator Ibérica S.A. i Jon . - Jon es compromet, una vegada rescindit el contracte de treball per qualsevol de les seves causes, a no realitzar cap activitat, ja sigui per compte própia o aliena, que sigui concurrent amb la d'aquesta empresa.

    -Es considera empresa competidora qualsevol organització nacional o estrangera que fabriqui o comercialitzi els mateixos productes o similar als d'aquesta Companya i, en particular, es consideren competidores les següents entitats:

    Terra Laval/Alfa Laval i filials.

    Pieralisi Guinard Flottweg I tots els proveïdors de centrifugues i decantadores.

    -El present pacte de no competencia tindrà la durada d'un any i els seus efectes s'iniciaran el día del seu cessament.

    -Com a contrapartida per la subscripció del present acord, el Sr. Jon percebrà en el moment de l'extinció del seu contracte una quantitat equivalent al cinquanta per cent del salari anual últimament rebut conforme al seu contracte laboral. L'esmentat import indemnizatori es distribuirà en dotze mensualitats i el seu abonament s'efectuarà al final de cada mes mitjançant transferència al compte bancari designat pel Sr. Jon , si bé l'Empresa podrà renunciar a l'aplicació de la clàusula de no competència en qualsevol moment abans o desprès de la rescissió del contracte de treball sempre que preavisi per escrit amb u n mes d'antelació, arribat el termini no estarà obligada a continuar pagant o a pagar la indemnització referenciada més amunt.

    -L'incompliment d'aquest acord donarà dret a l'Empresa a cobrar una indemnització en concepte de danys i perjudicis que serà igual al salari percebut pel Sr. Jon durant els últims dotze mesos de prestació de serveis a la Companya d' acord amb el seu contracte de treball.

    -Qualsevol divergència que es produeixi entre les parts contractants resultant del present Acord o relacionat amb el mateix, serà dirimida pels tribunals competents socials de Granollers.

    -Qualsevol assumpte no previst en aquest Acord de no-competéncia es regirà pels termes i condicions del contracte.

    -Aquest Acord de no competència formarà part del contracte (Annex I).

    Formalitzat a Granollers el 19 de juny de l'any 2000".

    (document núm. 2 de la demandada -folis 65 i 66).

  4. - El dia 05.06.01, l'empresa ocupadora va notificar a l'actor un escrit de l'esmentada data, que consta a les actuacions en els folis 42 a 45 i que es dóna aquí per totalment reproduït, mitjançant el qual se li comunicava l'acomiadament per motius disciplinaris. En l'esmentada carta l'empresa li comunicava la renúncia a l'aplicació de la clàusula de no-competència postcontractual, continguda en l'acord subscrit en data 19 de juny de 2000, que assortirà efectes en data 5 de juliol del present any, donant-se així compliment al termini de preavís d'un mes pactat en l'acord esmentat.

    (document 17 de l'actora -foli 42 a 45 de les actuacions- i document núm. 3 de la demandada -folis 67 a 70 de les actuacions).

  5. - El día 20.06.01, l'actor va presentar papereta de conciliació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR