ORDRE TRI/143/2006, de 24 de març, per la qual s'aproven les bases per a la concessió de subvencions destinades a incentivar els plans d'actuació dels centres tecnològics i s'obre la convocatòria per a l'any 2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial

ORDRE

TRI/143/2006, de 24 de març, per la qual s'aproven les bases per a la concessió de subvencions destinades a incentivar els plans d'actuació dels centres tecnològics i s'obre la convocatòria per a l'any 2006.

El Govern de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Decret 379/2004, de 7 de setembre, va crear el Registre de centres tecnològics de Catalunya amb l'objectiu de disposar d'una millor informació relativa a la infraestructura de recursos tecnològics que sigui útil per al teixit productiu de Catalunya i de disposar d'informació per augmentar l'eficàcia de les actuacions públiques en matèria de tecnologia i innovació.

A partir d'aquest Registre, amb aquesta Ordre d'ajuts es dóna suport als plans d'actuació en recerca, desenvolupament i innovació dels centres tecnològics i dels centres de difusió tecnològica, per impulsar el posicionament competitiu de l'economia catalana. Aquesta actuació respon als objectius del Govern de la Generalitat de Catalunya i de l'Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l'ocupació i la competitivitat de l'economia catalana, d'avançar cap a una economia basada en el coneixement i en la innovació. Així mateix, el Pla de recerca i innovació de Catalunya 2005-2008 estableix com a una de les seves línies d'actuació el foment dels centres tecnològics i el suport a la transferència de tecnologia i coneixement amb la finalitat de reforçar la capacitat i l'articulació del sistema de recerca, desenvolupament i innovació.

En el marc d'aquest sistema, els centres tecnològics i els centres de difusió tecnològica són agents clau de suport a la intermediació entre les empreses i el sistema públic de R+D+I de manera que, a través d'ells, es facilita tant la transferència de tecnologia a les empreses com el trasllat dels reptes tecnològics a la investigació pública. Aquest paper és particularment important per al cas de les petites i mitjanes empreses i sobretot per als sectors productius tradicionals, que accedeixen amb més dificultat a informació, recursos humans i financers i instal·lacions per completar per ells mateixos els seus processos d'innovació.

Els centres tecnològics han de realitzar un esforç permanent de millora i adaptació dels seus serveis i una recerca aplicada i desenvolupament previs a la demanda efectiva per part de les empreses, anticipant-se a la demanda dels serveis i generant un coneixement propi com a resultat del treball conjunt d'universitats, empreses i administracions. Així mateix, els centres de difusió tecnològica han de millorar la seva capacitat de provisió de serveis tecnològics i de difusió i foment de la innovació, la qual cosa permetrà reforçar la capacitat d'innovació de les petites i mitjanes empreses dels sistemes productius locals de Catalunya.

D'acord amb el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), i la Llei 20/2005, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2006 (DOGC núm. 4541, de 31.12.2005);

D'acord amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003);

Per això, vist l'informe previ de l'Assessoria Jurídica, i en ús de les atribucions que em són conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades a incentivar els plans d'actuació en recerca, desenvolupament i innovació dels centres tecnològics inscrits en el Registre de centres tecnològics de Catalunya, regulat pel Decret 379/2004, de 7 de setembre (DOGC núm. 4215, de 9.9.2004), i obrir la convocatòria per a l'any 2006.

Article 2

Bases reguladores

S'aproven les bases reguladores que regiran les subvencions regulades per aquesta Ordre, les quals figuren als articles següents.

Article 3

Convocatòria

3.1 En funció de les disponibilitats pressupostàries i per resolució del president del Comitè Executiu del CIDEM, es publicaran en el DOGC les convocatòries per a la presentació de sol·licituds per a l'obtenció dels ajuts previstos en aquesta Ordre, les quals contindran les determinacions establertes per la normativa d'aplicació.

3.2 En el supòsit que, un cop resolta la convocatòria de les subvencions previstes a aquesta Ordre, no s'hagués esgotat l'import màxim destinat per a l'exercici corresponent, o en el cas que el CIDEM obtingui fons addicionals destinats a les accions regulades en aquesta Ordre, es podrà, amb el romanent que quedi o amb l'import d'aquests fons addicionals, obrir una nova convocatòria per a la concessió de subvencions per al desenvolupament de les accions previstes en aquesta Ordre, mitjançant resolució del president del Comitè Executiu del CIDEM.

3.3 A mesura que es produeixin renúncies o revocacions de les subvencions i en el supòsit que, un cop resolta la convocatòria, s'hagi esgotat l'import màxim destinat per a aquest exercici a les accions regulades en aquesta Ordre, es podran assignar nous atorgaments als projectes que no van arribar a obtenir subvenció i que, atesos els criteris de valoració continguts en aquesta Ordre, mantenien una posició immediatament posterior a la dels projectes subvencionats segons l'ordre de preferència establert, sempre que aquests projectes es puguin realitzar en els terminis establerts a la present Ordre.

Article 4

Quantitat màxima per a l'any 2006 i aplicació pressupostària

4.1 La quantitat màxima destinada a aquests ajuts per a l'any 2006 és de 4.000.000 euros, aplicats a la partida 640.770.640.02 del pressupost del Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM).

4.2 L'atorgament d'aquests ajuts per a l'any 2006 restarà condicionat a les disponibilitats pressupostàries.

Article 5

Convocatòria per al 2006, presentació de sol·licituds i terminis

5.1 S'obre la convocatòria per al 2006 per a la presentació de sol·licituds d'ajuts als plans d'actuació en recerca, desenvolupament tecnològic i innovació dels centres tecnològics.

5.2 Les sol·licituds que es presentin per a l'obtenció dels ajuts previstos en aquesta Ordre han d'anar adreçades al director del CIDEM i s'han de formalitzar en l'imprès normalitzat que es podrà obtenir a la pàgina web del CIDEM (www.cidem.com) i que es posarà a disposició de les empreses sol·licitants a la seu del CIDEM (passeig de Gràcia, 129, 08008 Barcelona) o a qualsevol de les seves delegacions territorials, les adreces de les quals són les següents:

Delegació Bages

Av. Bases de Manresa, 1, edifici CTM-Centre Tecnològic

08242 Manresa

Delegació Berguedà

  1. Barcelona, 49, 3r

    08600 Berga

    Delegació Girona

  2. Migdia, 50-52

    17003 Girona

    Delegació Lleida

    av. Segre, 7

    25007 Lleida

    Delegació Tarragona

  3. Pompeu Fabra, 1

    43004 Tarragona

    Delegació Terres de l'Ebre

  4. de la Rosa, 9

    43500 Tortosa

    5.3 Les sol·licituds es presentaran en el termini que anualment estableixi la corresponent convocatòria, juntament amb la documentació que correspongui, a la seu del CIDEM (passeig de Gràcia, 129, 08008, Barcelona), a qualsevol de les adreces de les delegacions territorials del CIDEM que s'han fet constar en l'apartat anterior, o mitjançant qualsevol dels procediments que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.

    5.4 El termini de presentació de les sol·licituds serà de 30 dies naturals a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

    5.5 L'acció subvencionada s'haurà de dur a terme durant l'any corresponent a cada convocatòria.

Article 6

Objecte dels ajuts

L'objecte d'aquesta convocatòria és la concessió d'ajuts per a:

6.1 Les activitats incloses en els plans d'actuació dels centres tecnològics registrats segons la secció 1 del Decret 379/2004, de 7 de setembre (DOGC núm. 4215, de 9.9.2004), sempre que estiguin relacionades amb projectes de recerca i desenvolupament.

6.2 Les activitats incloses en els plans coordinats d'actuació, en el cas de centres tecnològics registrats segons la secció 1 del Decret 379/2004, de 7 de setembre (DOGC núm. 4215, de 9.9.2004), pertanyents a un mateix sector d'activitat, sempre que estiguin relacionades amb projectes de recerca i desenvolupament.

6.3 Les activitats incloses en els plans d'actuació dels centres de difusió de tecnologia registrats segons la secció 2 del Decret 379/2004, de 7 de setembre (DOGC núm. 4215, de 9.9.2004), sempre que estiguin relacionades amb serveis tecnològics que facilitin la innovació a l'empresa (com ara l'organització de la producció, informació, documentació, legislació, assessorament, foment de la creació d'empreses innovadores, normes o disseny, entre d'altres), difusió de resultats i formació especialitzada.

Article 7

Beneficiaris

7.1 Podran ser beneficiaris els centres tecnològics i els centres de difusió tecnològica inscrits en el Registre de centres tecnològics de Catalunya, regulat pel Decret 379/2004, de 7 de setembre (DOGC núm. 4215, de 9.9.2004).

En el cas que s'hagi presentat més d'una sol·licitud per part de centres tecnològics d'un mateix sector d'activitat, aquests hauran d'acompanyar la sol·licitud amb un pla coordinat d'actuacions. Les subvencions s'atorgaran individualment a cada centre basant-se en les actuacions presentades dins d'aquest pla coordinat.

7.2 Els beneficiaris de les accions hauran de complir els requisits següents:

  1. En el cas d'empreses amb 50 treballadors o més, complir amb l'obligació que estableixen l'article 38.1 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR