ORDRE ASC/573/2010, de 3 de desembre, de desplegament parcial de la Llei 19/2009, de 26 de novembre, de l'accés a l'entorn de les persones acompanyades de gossos d'assistència.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Accio Social i Ciutadania
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ASC/573/2010, de 3 de desembre, de desplegament parcial de la Llei 19/2009, de 26 de novembre, de l'accés a l'entorn de les persones acompanyades de gossos d'assistència.

La Llei 19/2009, de 26 de novembre, de l'accés a l'entorn de les persones acompanyades de gossos d'assistència, defineix la condició de gos d'assistència, estableix els drets i les obligacions de les persones usuàries i regula les activitats d'ensinistrament, cura i control dels gossos d'assistència amb la finalitat de garantir a les persones amb alguna discapacitat visual, auditiva o física, o altres discapacitats, el seu accés a l'entorn quan vagin acompanyades d'un gos d'assistència.

La Llei estableix, a l'article 5, que l'atorgament de l'acreditació d'un gos d'assistència comporta la inscripció de la unitat de vinculació, formada per la persona usuària i el gos degudament ensinistrat, al Registre de centres d'ensinistrament i unitats de vinculació, creat en la disposició addicional segona de la Llei, i l'expedició i el lliurament del carnet i dels distintius d'identificació de caràcter oficial, a determinar pel departament competent en matèria de serveis socials.

D'altra banda, la disposició addicional primera de la norma encarrega, al departament competent en matèria de serveis socials, establir el contingut del carnet i del distintiu d'identificació del gos d'assistència; i la disposició addicional segona habilita el mateix departament per a la regulació del Registre de centres d'ensinistrament i unitats de vinculació.

Aquesta Ordre, utilitzant les habilitacions dels articles 4.1, 17.1.b) i 23.2 de la Llei esmentada, determina l'organisme competent per establir l'acreditació de gossos d'assistència i l'autorització dels centres d'ensinistrament, així com el límit de la cobertura de la pòlissa d'assegurança de responsabilitat civil del gos d'assistència.

L'eficàcia de la norma demana la regulació immediata d'aquests punts amb la participació de totes les entitats que han col·laborat en l'elaboració de la Llei 19/2009, de 26 de novembre.

Per tot això exposat, amb els informes favorables del Consell General de Serveis Socials i del Consell per a la Promoció de l'Accessibilitat i Supressió de Barreres Arquitectòniques, i d'acord amb la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 L'objecte d'aquesta Ordre és la regulació del carnet i del distintiu identificatiu del gos d'assistència de caràcter oficial, així com del Registre de centres d'ensinistrament i unitats de vinculació, en desenvolupament parcial de la Llei 19/2009, de 26 de novembre, de l'accés a l'entorn de les persones acompanyades de gossos d'assistència.

1.2 Aquesta Ordre conté, també, en ús de les habilitacions conferides als articles 4.1, 17.1.b) i 23.2 de la Llei esmentada, la designació de l'organisme competent per aprovar l'acreditació dels gossos d'assistència i autoritzar els centres d'ensinistrament, així com el límit de la cobertura de la pòlissa d'assegurança de responsabilitat civil del gos d'assistència.

Article 2

Òrgan competent per acreditar els gossos d'assistència i autoritzar els centres d'ensinistrament

2.1 De conformitat amb el que estableix l'article 4.1 de la Llei 19/2009, de 26 de novembre, s'encomana a l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) l'acreditació dels gossos d'assistència.

2.2 El mateix organisme s'encarrega de l'autorització dels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR