DECRET 71/2006, d'11 d'abril, de modificació parcial del Decret 474/2004, de 28 de desembre, pel qual es desenvolupa la Llei 15/2002, de 27 de juny, d'ordenació vitivinícola.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET 71/2006, d'11 d'abril, de modificació parcial del Decret 474/2004, de 28 de desembre, pel qual es desenvolupa la Llei 15/2002, de 27 de juny, d'ordenació vitivinícola.

La Llei 15/2002, de 27 de juny, d'ordenació vitivinícola, en la seva disposició final tercera, autoritza el Govern a dictar normes que la despleguin reglamentàriament.

D'acord amb això es dicta el Decret 474/2004, de 28 de desembre, que desenvolupa la Llei 15/2002, de 27 de juny. En aquesta norma, entre altres aspectes, es regula el procediment electoral dels òrgans de govern dels consells reguladors de les denominacions d'origen víniques.

En aquesta regulació s'estableixen, entre altres, els diferents censos en què es divideixen els inscrits als diferents registres dels consells reguladors, l'Administració electoral, les candidatures i les causes d'inelegibilitat o incompatibilitat per presentar-se com a candidat o de resultar electe.

Vist que de l'aplicació del Decret esmentat hi pot haver dificultats tècniques en el procés de composició de les juntes electorals o de les meses electorals, i que a més en alguns casos s'ha de clarificar la regulació de les candidatures i les causes d'incompatibilitat o d'inelegibilitat per tal de dotar el procés de més seguretat jurídica, cal modificar parcialment el Decret 474/2004, de 28 de desembre.

Així mateix, aquest Decret afegeix un nou apartat a l'article 33 el qual dóna la possibilitat que els consells reguladors puguin establir convenis de col·laboració o consorciar-se per tal d'encarregar-li algunes de les funcions que tenen atribuïdes.

D'acord amb l'informe de la Comissió Jurídica Assessora;

A proposta del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

S'afegeix un apartat 3 a l'article 33 del Decret 474/2004, de 28 de desembre, el qual queda redactat de la manera següent:

"33.3 En l'exercici de les seves funcions, els consells reguladors de les denominacions d'origen podran establir convenis de col·laboració o es podran consorciar en una entitat a la qual se li podran encarregar algunes funcions pròpies dels consells reguladors i, especialment, les referides a inspecció i instrucció de procediments sancionadors."

Article 2

S'afegeix un nou apartat 3 a l'article 46 del Decret 474/2004, de 28 de desembre, el qual queda redactat de la manera següent:

"46.3 A la convocatòria del procés electoral a què es refereix l'apartat 46.1 s'haurà d'establir, per a cada consell regulador, el nombre de vocals a elegir que correspon a cadascun dels censos a què fa referència l'article 47 d'aquest Decret.

"La distribució d'aquests vocals es farà a proposta dels consells reguladors corresponents, d'acord amb el que estableixi el reglament de cada denominació d'origen i d'acord amb el principi de paritat entre els vocals productors i els vocals elaboradors, que preveu l'...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR