DECRET 212/1994, de 26 de juliol, pel qual es regula el procediment d'autorització prèvia a la desafectació d'edificis públics escolars de titularitat municipal.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

La Llei d'educació primària, text refós pel Decret 193/1967, de 2 de febrer, vigent actualment amb caràcter de reglament, disposa que es considera edifici públic escolar aquell que alberga serveis docents d'ensenyament primari, inclosos els habitatges de mestres. Aquests edificis públics escolars, sigui com sigui el procediment del seu finançament, són propietat del municipi però no es podran destinar a altres serveis o finalitats sense l'autorització de l'Administració educativa.

En l'ordenació del sistema educatiu, derivada de la Llei 14/1970, de 4 d'agost, aquests edificis públics escolars van albergar normalment centres docents d'educació pre-escolar, d'educació general bàsica i d'educació especial.

En l'ordenació del sistema educatiu que estableix la Llei orgànica 1/1990, de 3 d'octubre (LOGSE), a aquests edificis públics escolars els correspon albergar els centres docents i atendre les necessitats a què fa referència la disposició addicional 17 de la Llei esmentada.

D'altra banda, l'article 25 del Decret 336/1988, de 17 d'octubre, pel qual s'aprova el Reglament del patrimoni dels ens locals, preveu que els ens locals podran recuperar la plena titularitat dels seus edificis cedits en ús a la Generalitat per a activitats escolars quan aquests deixin de complir la seva funció escolar, amb l'autorització prèvia del Departament d'Ensenyament.

En conseqüència, és necessari establir els supòsits i el procediment que pugui permetre, si s'escau, que l'Administració educativa concedeixi l'autorització prèvia a la desafectació d'aquests edificis amb la seguretat, celeritat i eficàcia requerides.

Tenint en compte el que s'ha exposat, a proposta del conseller d'Ensenyament, d'acord amb l'informe del Consell Escolar de Catalunya, d'acord amb la Comissió Jurídica Assessora i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Autorització prèvia per a la desafectació d'edificis públics escolars de titularitat municipal 1.1 Els edificis públics escolars que siguin de propietat municipal només podran ser destinats a altres serveis o finalitats amb l'autorització expressa prèvia per a la desafectació que ha d'atorgar el Departament d'Ensenyament. 1.2 L'autorització per a la desafectació a què es refereix l'apartat anterior podrà ser atorgada d'ofici o a petició de l'Ajuntament que tingui la titularitat demanial.

Article 2

Procediment d'ofici per a l'autorització per a la desafectació dels edificis de titularitat municipal destinats a centres docents o a serveis educatius 2.1 L'autorització per a la desafectació d'edificis de titularitat municipal destinats a centres docents o a serveis educatius serà atorgada d'ofici, conforme al procediment establert en aquesta disposició, sempre que hagi quedat garantida degudament l'escolarització dels alumnes que es puguin veure afectats per la desafectació i quan hi concorri alguna de les circumstàncies següents:

  1. Quan l'immoble deixi de ser necessari per al desenvolupament del servei públic escolar.

  2. Quan, amb el peritatge tècnic previ, les característiques físiques de l'immoble no reuneixin les condicions requerides per atendre la finalitat a la qual està afectat. 2.2 El delegat territorial corresponent del Departament...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR