ORDRE AAR/347/2008, de 14 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts que defineixen les modalitats i les condicions de les intervencions estructurals en el sector de la pesca, i es convoquen els corresponents a l'any 2008.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/347/2008, de 14 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts que defineixen les modalitats i les condicions de les intervencions estructurals en el sector de la pesca, i es convoquen els corresponents a l'any 2008.

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha incentivat en els darrers anys la realització d'actuacions que tenen per objectiu el foment del medi rural i pesquer, i en particular la regulació de l'esforç pesquer amb mesures de paralització definitiva d'embarcacions de pesca, l'establiment de mesures socioeconòmiques i el foment de les accions empreses pels professionals de la pesca a Catalunya.

La convocatòria d'ajuts IFOP per a l'any 2007 no va incloure les línies de modernització de les embarcacions de pesca, primes individuals a favor de persones joves pescadores i ajuts a la millora de la transformació i comercialització de productes de la pesca i de l'aqüicultura, de manera que un cert nombre d'actuacions dins d'aquests àmbits que es van iniciar després d'obtenir la corresponent certificació de no-inici d'actuacions no s'han pogut acollir a cap convocatòria, i pel fet d'haver-se efectuat durant l'any 2006 no podrien acollir-se als ajuts derivats del nou Fons Europeu de la Pesca.

Tenint en compte que es poden atorgar i pagar ajuts a l'empara del fons IFOP fins al dia 31 de desembre de 2008, és procedent obrir una convocatòria d'ajut específica que permeti que els sol·licitants que estiguin en aquesta condició puguin presentar una sol·licitud d'ajut a l'empara de l'IFOP 2008.

L'experiència assolida en el desenvolupament dels ajuts estructurals en el sector pesquer i, en concret, en les línies de modernització d'embarcacions de pesca i mesures socioeconòmiques, fa necessari establir les bases reguladores de la convocatòria pel que fa a la modernització de les embarcacions de pesca, primes individuals a favor de persones joves pescadores dins de les mesures socioeconòmiques, i la millora de la transformació i comercialització dels productes de la pesca i de l'aqüicultura.

D'acord amb el que estableix el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts a la modernització d'embarcacions de pesca, a les primes individuals a favor de persones joves pescadores dins de les mesures socioeconòmiques, i a la millora de la transformació i comercialització dels productes de la pesca i de l'aqüicultura, les quals es publiquen a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts corresponents a l'any 2008, d'acord amb les bases reguladores que s'aproven a l'article 1 d'aquesta Ordre.

2.2 El termini per presentar les sol·licituds serà de vint dies hàbils comptats des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

2.3 Els ajuts que es convoquen mitjançant aquesta Ordre tenen el caràcter de cofinançats d'acord amb el que preveu el Reglament CE 2792/1999, del Consell, de 17 de desembre, i d'acord amb els nivells de participació financera que figuren a l'annex 2 d'aquesta Ordre, i es faran efectius amb càrrec a la partida AG05/D/770170900/6140 dels pressupostos del DAR per a l'any 2008, per una quantia màxima de 350.000 euros.

2.4 L'òrgan competent per fer la tramitació del procediment és el Servei d'Estructures Pesqueres de la Direcció General de Pesca i Acció Marítima.

2.5 L'òrgan competent per dictar la resolució corresponent és el director o la directora general de Pesca i Acció Marítima, i a aquest efecte es nomena una comissió de valoració que és l'òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds d'ajut presentades a la convocatòria, d'acord amb els barems de ponderació de l'annex 4 d'aquesta Ordre.

2.6 La comissió de valoració estarà formada pel subdirector o la subdirectora general de pesca, el/la cap del Servei d'Estructures Pesqueres, el/la cap del Servei de Recursos Marins i el director o la directora de l'Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya.

2.7 El termini per emetre la resolució de concessió i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant és de tres mesos comptat a partir de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. Si en aquest termini no s'ha dictat resolució expressa, s'ha d'entendre que la sol·licitud ha estat desestimada per silenci administratiu.

2.8 Contra la resolució del director o la directora general de Pesca i Acció Marítima, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini d'un mes comptat a partir de l'endemà de la notificació de la resolució, sens perjudici que se'n pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini de tres mesos comptat a partir de la data en què s'exhaureix el termini per emetre resolució i fer la notificació que estableix el paràgraf anterior.

2.9 Els ajuts atorgats es faran públics al web http://www.gencat.cat/darp/ajuts.htm i s'exposaran al tauler d'anuncis dels serveis territorials i serveis centrals del DAR. En el supòsit d'ajuts d'un import superior a 3.000 euros es publicaran, a més, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

2.10 Els models de sol·licituds i qualsevol altra documentació relativa a les línies d'ajut que preveu aquesta Ordre es podran obtenir en qualsevol de les dependències del DAR o al web http://www.gencat.cat/darp/ajuts.htm.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació al DOGC

Barcelona, 14 de juliol de 2008

Joaquim Llena i Cortina

Conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural

Annex 1

Bases reguladores

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Objecte

L'objecte d'aquestes bases reguladors és establir ajuts per reforçar l'estructura del sector pesquer a Catalunya mitjançant el foment de la modernització d'embarcacions de pesca, la concessió de primes individuals a favor de persones joves pescadores dins de les mesures socioeconòmiques i la millora de la transformació i comercialització de productes de la pesca i de l'aqüicultura.

Capítol 2

Modernització i reconversió d'embarcacions de pesca

Article 2

Objecte

Es crea una línia d'ajut per a la modernització i reconversió de vaixells de pesca, per tal de:

  1. Racionalitzar les operacions de pesca i millorar-ne el control, en concret mitjançant la utilització de noves tecnologies a bord i mètodes de pesca més selectius per evitar captures accessòries no desitjades.

  2. Millorar la qualitat dels productes pescats i conservats a bord, mitjançant la utilització de millors tècniques pesqueres i de conservació de les captures i l'aplicació de disposicions sanitàries i reglamentàries.

  3. Millorar les condicions de treball i de seguretat.

Article 3

Persones beneficiàries i requisits

Podran ser beneficiàries d'aquesta línia d'ajut les persones titulars d'embarcacions de pesca amb base en un port de Catalunya, i que compleixin els requisits següents:

  1. Que els vaixells pesquers objecte de modernització siguin vaixells de la llista tercera del Registre de matrícula de vaixells, i estiguin donats d'alta al Cens de flota pesquera operativa o embarcacions auxiliars d'encerclament de la llista quarta.

  2. Que aquests vaixells tinguin una eslora:

    b.1) Igual o superior a 5 metres (total).

    b.2) Igual o superior a 9 metres (entre perpendiculars) per als inclosos a les modalitats d'encerclament i palangre de fons.

    b.3) Igual o superior a 12 metres (entre perpendiculars) per als vaixells autoritzats a practicar l'arrossegament.

  3. Els vaixells hauran de tenir l'autorització de modernització corresponent, si escau, atorgada d'acord amb el que disposa la normativa vigent.

Article 4

Modificació de projectes

La Direcció General de Pesca i Acció Marítima haurà d'autoritzar expressament les modificacions del projecte de modernització que impliquin:

  1. Canvi de les característiques tècniques de l'embarcació que contingui el projecte autoritzat.

  2. Canvi del tipus, model de motor i potència autoritzada de l'embarcació.

  3. Instal·lació d'equipaments no previstos inicialment a l'embarcació.

Article 5

Despeses subvencionables

5.1 Seran subvencionables les despeses següents:

  1. En el buc.

    a.1) Variació de les dimensions:

    Variació dels paràmetres tècnics (eslora, TRB, GT, volum sota coberta).

    a.2) Reestructuració parcial:

    Sense variació dels paràmetres que defineixen l'estructura bàsica de l'embarcació.

    Reforma de la popa, les amures, entre d'altres.

    a.3) Consolidació de l'estructura bàsica de l'embarcació mitjançant la incorporació de nous elements de reforç estructural.

    La substitució d'elements ja existents per altres de nous serà considerat com a treballs de manteniment o reparació.

  2. La superestructura:

    b.1) Reforma o canvi del pont de govern.

    b.2) Condicionament de la coberta.

    Instal·lació de senó, reforma de la llumenera i, en general, condicionaments necessaris per a l'execució d'altres reformes projectades, tal com la reforma de la popa de creuer de mirall, canvi de llumenera, canvi en la disposició general dels equipaments de coberta, entre d'altres.

    b.3) Substitució o instal·lació dels dispositius elevadors.

    Pescants, grues, haladors, entre d'altres.

    b.4) Substitució o instal·lació de maquinetes.

  3. Els condicionaments de l'interior:

    c.1) Millora de la part destinada a allotjament de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR